donderdag 23 december 2010

Ons positief denken heeft gefaald...
De visa zijn niet tijdig klaar.  Jammer. We moeten deze verder afhandelen in Wellington.  Normaal gezien zou dit geen probleem zijn.
Morgen gaat de extra bagage naar Brucargo.  Dit bagagepakket vertrekt apart en zou tegen 6 januari in Wellington moeten aankomen.  Ook wij zouden rond 6 januari in de buurt van Wellington moeten zijn daar we vanaf die datum een huis hebben gehuurd op 25 min. rijden van Wellington.

zaterdag 11 december 2010

school

Gisteren eindelijk bericht gekregen dat de school, waar de kinderen zijn ingeschreven,  toelating krijgt om buitenlandse studenten/leerlingen te aanvaarden.  Het is niet zoals in BelgiĆ« waar alle kinderen, van welke nationaliteit ook, onderwijs kunnen genieten.  In Nieuw-Zeeland moet de school toelating krijgen van het Ministerie van Onderwijs.  We zijn blij met dit positieve nieuws.  Hopelijk komt de officiĆ«le bevestigingsbrief nog tijdig binnen zodat we onze visa in orde krijgen voor het vertrek.  Alle documenten liggen al enige tijd te wachten op de Nieuw-Zeelandse ambassade in Brussel maar deze goedkeuring ontbrak nog.
Een groot deel van de bagage vertrekt apart via Brucargo.  Morgen begin ik met het serieuze inpakwerk.

maandag 22 november 2010

21 november 2010

De vertrekdatum nadert. Iedereen is nog steeds enthousiast over ons reisavontuur.  Alhoewel af en toe een lichte twijfel de kop opsteekt.  Hanne vraagt zich af of ze  haar 'Belgisch' schoolwerk zelfstandig zal kunnen verwerken, Nore denkt toch haar vriendinnen te zullen missen, Eva vreest een beetje voor het Engels en Kobe ... die verwacht geen problemen .  Voor hem is alles nog rozengeur en manenschijn :-).