vrijdag 22 april 2011

paasvakantie 1

Deze eerste week van de paasvakantie is het al schitterend weer geweest.  Open blauwe lucht, zon, 20°C.  Enkel dinsdag was er een erg koude zuidenwind.
We profiteren er dan ook van om veel dingen buiten te doen. We kunnen nog steeds buiten ontbijten.

 Dinsdag hebben we een natuurpark bezocht in Wellington waar we heel wat vogels hebben geobserveerd. En gisteren, woensdag, hebben we een erg mooie wandeling gedaan naar een zeeleeuwenkolonie in de buurt van Wellington.  Rond Wellington liggen een aantal zeeleeuwenkolonies.  Eén daarvan hadden de kinderen en ik reeds bezocht met een 4 x 4. 
De kolonie die we gisteren hebben gezien, hebben we te voet bezocht.  Het is een  wandeling langs een prachtig verlaten strand van 2u 30 min. (heen en terug). We liepen er helemaal alleen, geen kat te bespeuren.


De zeeleeuwen kan je van redelijk dicht benaderen.


 Morgen rijden we naar Castlepoint (aan de oostkust gelegen en toch een 3u30min rijden enkele rit )
Castlepoint is vooral bekend om z'n goede surfbeaches.
Nore's vriendin, Mackenzie,  is er een weekje op vakantie met haar familie en zij zijn er vooral om te surfen.
Koen wordt morgen ingelei (ij)d in de surfwereld... mijn camera is er klaar voor ! :-)

dinsdag 19 april 2011

aankomst Koen

Koen is gisteren aangekomen !
De voorbije 'gescheiden' maanden zijn vlot en eigenlijk snel verlopen maar toch ... het is fijn voor allen om nog eens samen te zijn. 
Hopelijk valt het weer wat mee zodat we een aantal uitstapjes kunnen doen hier in de buurt en rond Wellington.

donderdag 14 april 2011

challenges

De afgelopen dagen hebben we flink gewerkt aan de challenges.
Hanne heeft een Belgisch-Nieuw-Zeelands kustlandschap geschilderd met acrylverf op doek.
De laatste afwerking heeft ze zelfs met haar linkerhand moeten doen.
Nog een paar challenges te gaan ... maar eerst gaan we genieten van een welverdiende paasvakantie !

zondag 10 april 2011

april

Afgelopen week is een beetje een 'ongeluksweek' geweest.  Kobe en Eva zijn beide, elk om beurt, een dag en een nacht ziek geweest.  Er zijn nog kinderen uit hun klas ziek.  Eva mocht nochtans vrijdag na school bij een vriendinnetje gaan spelen dus deze afspraak is met veel spijt niet kunnen doorgaan.  Haar bezoekje is uitgesteld tot volgende vrijdag.
En de voorbije woensdag is Hanne op school gevallen en nu zit ze met haar rechter voorarm voor 10 dagen in een lichte gips.  Gelukkig is er hier een klein hospitaaltje in de buurt dat zich vooral toelegt op eenvoudige spoedgevallen zodat we niet naar Wellington Hospital moesten rijden. 
Hanne en Nore zijn zaterdag naar een verjaardagspartijtje gegaan van een schoolvriendinnetje .Het feestje was van 12u tot 17u.  Eerst hebben ze bij Shania thuis een beetje feest gevierd met kippennuggets, pies, popcorn en worstjes en dan zijn ze naar de bioscoop gegaan in Porirua en hebben de film ' Rio' bekeken.  Blijkbaar een erg toffe humoristische film. 
De kinderen hebben nog één week school.  Vanaf 15 april hebben ze 2 weken paasvakantie.
We kijken allen erg uit naar 'het bezoekje' van Koen.  Hij komt op 18 april aan en blijft een 2-tal weken.
De 2de week gaan we een 6-tal dagen het noordeiland verkennen met een mobilhome.

vrijdag 8 april 2011

camp nore

Hier een foto van de 'bushwalk' die Nore en Hanne hebben gedaan tijdens hun schoolkamp.
We hebben van de juffen zopas een dvd gekregen met leuke herinneringen/foto's aan hun schoolkamp.

technologie

Vorige week hebben Hanne en Nore hun laatste technologie gehad voor deze termijn.  Ze hebben hun werkstukjes meegebracht naar huis.  Nore heeft tijdens de naailes een 'shoppingbag' gemaakt.
En Hanne heeft in de lessen houtbewerking een mini-kastje gemaakt.

dinsdag 5 april 2011

winteruur

Het voorbije weekend is Nieuw-Zeeland overgeschakeld op het winteruur.  We hebben één uurtje langer mogen slapen maar 's avonds is het nu tegen 18u45 al goed donker.
Momenteel zitten we 10u voorop op België, wat het al wat lastiger maakt om te skypen of te bellen.

schoolkamp hanne

Foto van schoolkamp Hanne

april 2011

Voor school moeten de kinderen niet echt studeren maar ze krijgen wel vaak opdrachten mee die ze dan tegen een bepaalde datum dienen af te geven.   Hanne en Nore moeten tegen het eind van deze week hun 'Chronicle of their life' indienen.  Aan de hand van foto's en teksten vraagt men een bundel samen te stellen die zowel je verleden, je heden als je toekomstplannen bevat. Dus we zijn al zoet geweest met het zoeken naar foto's - ook in België hebben papa en pépé  hun best gedaan om documentatiemateriaal te verzamelen en door te sturen. 
Hun levensverhaal wordt vast en zeker een mooi geheel.
Naast deze opdrachten krijgen de kinderen ook Home Learning Challenges.  Deze uitdagingen zijn geen verplichting maar wie ze tot een goed einde brengt, krijgt een extra award.  Om deze award te verdienen dient men mininmum 7 uitdagingen te volbrengen.  Deze zijn onderverdeeld in 5 categorieën  en men moet minimum één uitdagingen per categorie uitvoeren. Je mag ook je nieuwe eigen challenges toevoegen,uiteraard  in overleg met de leerkracht. De 5 categorieën zijn : 1. Academische uitmuntendheid , 2. Kunstzinnige uitmuntendheid  3.Giving
4. Gezondheid, fysieke activiteiten en outdoors   5. Diensten verlenen aan school en omgeving.
Zo kunnen de kinderen bij academische kennis kiezen uit volgende uitdagingen : een onderwerp helemaal uitspitten en voor de klas brengen (soort spreekbeurt) of maak iets bruikbaar van recyclage materiaal of schrijf een klein verhaal/boek en tracht dit te publiceren of verbeter je studeertechniek en bestudeer het leven van Ngati Toa ( een maori stam die zich heeft gesetteld  in Porirua en waarvan de bekende Te Raparahua de leider was). Bij kunst kunnen ze kiezen uit : maak een landschapsschilderij, maak een 12 tal kunstzinnige foto's, ontwerp een nieuw schoollogo of maak deel uit van een koor, orkest, leer een instrument.... Bij Giving vraagt men dan :  geef aan families in nood (sorteer je kledij of speelgoed en geef aan een goed doel) of bezoek regelmatig een bejaarde en help deze persoon in de tuin , met koken, boodschappen... of wordt lid van de kustwacht/rode kruispost/ EHBO...  Wat gezondheid betreft, ligt de nadruk dan op bvb fiets 120km of wandel 70km over een periode van 4 weken of zwem 1200m of neem deel aan een duathlon, triathlon, zwemwedstrijd, maak een spreekbeurt over vitaminen ....
Heel veel onderwerpen, heel veel uitdagingen,... veel werk aan de winkel.  Dit weekend is Nore gestart met een fotoreportage en zijn Hanne, Eva en Kobe een schilderwerk begonnen.  Bij Eva en Kobe vraagt men te schilderen volgens een bepaalde artiest - wij hebben Van Gogh gekozen.  De weekends worden nuttig besteed.
Tijdens de weekends hoef je je hier nooit te vervelen - althans niet als je sportief bent.  Bijna elk weekend is er in de buurt wel een duathlon of triathlon of halve marathon te lopen.  Deze zijn sportactiviteiten  hebben altijd een programma voor de jeugd.  Dit weekend was het 'The Grand Traverse' in Porirua, een soort triathlon met 8km fietsen en 2km roeien en 2 km lopen voor de jongeren.  Plimmerton School deed ook mee met een team en de school heeft de 'wedstrijd' gewonnen !   Deze kinderen hebben al één bijzondere uitdaging van hun Home Learning Challenges met glans doorstaan.
Volgende woensdag is het zwemwedstrijd in Canons Creek Pool en  Hanne en Nore doen ook mee met het schoolteam.