dinsdag 31 januari 2012

nieuwe start

Woensdag 1 februari is een grote dag voor ons : Hanne start haar eerste schooldag in haar nieuwe school en we verhuizen naar een vast adres.
We zijn voor de zoveelste keer op rij wat aan het inpakken, organiseren, poetsen, over en 't weer rijden ....  Het zal goed doen als we dit allemaal achter ons kunnen laten en eens constructief een nieuwe start kunnen maken. 
Hanne's eerste dag in Tawa College is enkel een introductiedag voor de year 9's.  Voor haar wordt het wel een bijzondere dag daar ze voor het eerst haar schooluniform mag aantrekken.
Volgende week dinsdag beginnen Nore, Kobe en Eva aan hun nieuwe schooljaar.  Vrijdag weten we in welke klas ze zullen zitten.  Spannend.

woensdag 25 januari 2012

Back in NZ

Hier zijn we dan, terug van weggeweest. 
De vlucht is vlot verlopen , alles volgens schema. Alleen heel veel turbulentie gehad... in Abu Dhabi zagen we allen groen van de schommelingen en bij de landing in  Wellington was er juist een hevige storm aan het passeren.... lage wolken, hevige wind, immense regen... eerste landingspoging gemist....
Uiteindelijk, met de nodige hartkloppingen, zijn we veilig geland.  Wellington Airport heeft een reputatie van een moeilijke luchthaven te zijn en ik kan het me goed voorstellen met dat wisselende weer hier. 
Eenmaal in de luchthaven waren we deze nare ervaring snel vergeten daar we, zoals gewoonlijk in NZ, erg vriendelijk met een 'Welcome back' werden onthaald.