maandag 25 juni 2012

video waterskien mid winter in Wanaka

Zelfs in de winter geniet men in NZ van de buitenlucht en het water.
In Wanaka houdt men elk jaar een waterski-event in putje winter - dit is echt NZ style .
Enjoy !

dinsdag 19 juni 2012

afbraakwerken

Het is niet altijd rozengeur en manenschijn in NZ.  Sinds een 2-tal weken zijn we begonnen aan een aantal afbraakwerken in de tuin en onder het huis.  In de tuin hebben een oud tuinhuisje met de grond gelijk gemaakt en vanonder het huis hebben we, met hulp van onze 'builder' Steve, een hele verwarminstallatie naar boven gehaald.  Onder het huis zat nog een oud  verwarmingsysteem (dieselmotor  met bijhorende meters buizen, een populaire centrale verwarming uit de jaren 60 -70) en deze installatie moest eruit om isolatie te kunnen plaatsen.
Onze oprit lag vol oud ijzer en onze tuin is gevuld enkele kubieke meters hout.
Vandaag hebben Koen en ik een kleine container met ijzer gevuld, in de gietende regen.

maandag 18 juni 2012

18th of June 2012

De dagen, weken, weekends vliegen voorbij.   Ook de kinderen vinden dat de tijd hier vliegt. We zijn al bijna 6 maand hier, niet te geloven.
Vorige weekend is Koen, samen met Hanne en Nore, gaan vissen op zee.  Wie zelf geen boot heeft, kan meevaren (mits betaling) met één van de 'fishingcharters'.  Hun eerste vangst was een succes.  Ze hebben een Barracuda, een Haai en veel Teraki bovengehaald.  Nore is wel zeeziek geworden naarmate de dag vorderde daar de zee steeds woeliger werd.  Ze heeft de namiddag liggend, tussen de zwemvesten, doorgebracht.

Het gedobber op zee heeft Nore precies geen kwaad gedaan want dinsdag is ze 4de geworden op de cross crountry in Battle Hill.  Ondanks het erg koude weer (6°C) heeft ze het parcours vlotjes uitgelopen. Ze mag door naar de volgende ronde.  Deze wordt gehouden in het Queen Elisabeth Park in Paekakariki.
Nu we zo dicht bij de zee wonen, spenderen we heel wat tijd in en om het water.  Gisteren, zondag, was het de jaarlijkse Mid Winter Dip van de Plimmerton Kindergarten.


 Kleuters gaan hier niet naar een kleuterschool maar zij brengen enkele dagen per week (meestal een 2-tal) door in een kindergarten.  Ouders dienen te betalen voor deze kleutertuin. De meeste kleutertuinen zijn druk bezet en men moet maanden op voorhand ingeschreven zijn.
De Mid Winter Dip is een fundraiser van de kindergarten.  Het is  een gezellige bedoening op het strand.  De kraampjes met zelfgemaakte soep, koekjes, muffins...hebben veel succes.  Het kraam met de zelfgemaakte snoepjes, koekjes en muffins oogt altijd erg mooi.  De meeste NZlandse mama's kunnen prachtig gedecoreerde  zoetigheden maken - echt pareltjes om van te snoepen.
Hanne en Koen hebben een duik in de zee genomen. 

Eén van Hanne's vriendinnen had een grote zwemband mee en, met een paar meisjes, hebben ze het volgehouden om toch een tijdje op het frisse water te dobberen. 



vrijdag 8 juni 2012

winter

Sinds gisteren is de winter begonnen .  Het is koud en ons huis warmhouden met alleen maar het houtvuur is een opgave. Nu het vuur non-stop brandt, worden manden vol hardhout naar binnen gesjouwd.  's Morgensvroeg mijn eerste werk : het vuur terug wat proberen aanwakkeren.  We keren terug in de tijd ...maar...  was dit niet één van de reden om naar hier te verhuizen ? :-)  Om een eenvoudiger leven te lij/eiden ? Nee, nee, we klagen niet want de bergen aan de overkant, op het Zuid-eiland, liggen helemaal ondergesneeuwd.  Pakken sneeuw is er gisteren uit de lucht gevallen op het Zuid-eiland.  Het ver-zicht vanuit Plimmerton is bijzonder mooi.  Ik rijd elke dag een extra toertje om dit prachtig plaatje te bewonderen.