maandag 10 september 2012

10 september 2012

De maand augustus is voorbij gevlogen ! Ik heb niet eens tijd gehad om mijn blog wat bij te werken.
We zijn net thuis van een week skiën in Whakapapa.  Nore heeft er meegedaan aan deNorth Island Primary School Skichamps.  Het is haar laatste jaar in Plimmerton school en dus ook haar laatste deelname aan de skichamps met het schoolteam.  Het was een toffe week, verse sneeuw en 4 volle dagen prachtig week.  Koen was er niet bij, hij was voor 10 dagen op congres in Amerika.


Plimmerton School heeft een junior en senior skiteam.  Er waren 35 scholen die deelnamen aan de skichamps (allemaal scholen van het Noord-eiland) en Plimmerton junior team behaalde de 15de plaats, het senior team werd 17de.  Niet slecht voor kinderen die weinig trainen.  De eerste plaatsen werden natuurlijk ingenomen door de scholen die in de omgeving van Mount Ruapaehu wonen, die de ganse winter zoveel als mogelijk trainen.

Verder zijn we druk in de weer geweest met Hanne's fashion design competition.  Dit is een fashion design wedstrijd voor 14j tot 18 jarigen.  Er werd gevraagd om een volledig draagbaar kostuum te ontwerpen.  Hanne houdt er erg van om naar tweedehands kledingswinkels te gaan en zo is de idee ontstaan om  tweedhandskledij te 'restylen' tot een nieuwe outfit.  In NZ zijn er heel wat 2dehands kledingszaken en heel wat mensen kopen er hun outfit.  Heel wat van die secondhandshop werken voor een goed doel zoals, Salvation Army, Red Cross,...
Hanne's garderobe is klaar en is onderweg naar Auckland.  Ben toch benieuwd naar de commentaren van de juryleden .


 
Hanne heeft van een oude das een klein tasje gemaakt, van een mannenhemd een rok en een trui en bloes heeft ze gecombineerd tot een vestje. 
 
Gisteren was Eva jarig - 8 jaar.
Hanne heeft ook voor haar een knuffeltje gemaakt van restjes stof.
Zaterdag heeft Hanne zich beziggehouden met een 'rainbow' cake te bakken voor Eva.

 
Met een aantal kinderen van de klas hebben we een feestje gevierd in de gymclub.  De Gymclub organiseert Birthday parties.  De kinderen worden begeleid door een coach, ze spelen spelletjes, mogen de toestellen uitproberen ...
 
 
 
 
Daarna hebben we thuis gevierd met de gepaste kinderchampagne
en een typisch NZse 'sausage sizzle'
 
Komend weekend gaan de kinderen en ik terug skiën, Koen vertrekt woensdag voor 5 dagen naar Queenstown (Zuideiland).  Hij moet er aan 3 tal voordrachten geven op een congres.