vrijdag 28 december 2012

First X-mas in NZ

6 weken zomervakantie lachen ons toe.  De kinderen hebben allen ' grote vakantie'.  Ook Koen is een maand in verlof.  Morgen vertrekken we naar het Zuid-eiland.  We gaan er kamperen voor 3 weken.
De auto is helemaal volgepropt - 2 dakkoffers vol met alle benodigdheden. We gaan het rustig aan doen.  We hebben een 'kleine' loop gepland rond het noorden van het Zuid-eiland : Kaikoura, Hamner Springs, Greymouth, Punaikaki, Takaka (Golden Bay).
  Alle campings zijn al geboekt.  We verblijven op de eerste campings telkens 3 nachten, om af te sluiten in Takaka met één week op een vaste kampeerplaats.  De kinderen hebben geen zin om veel rond te rijden en alsmaar in en uit te pakken. Fair enough ! We hebben trouwens al een drukke 2 jaar achter de rug.  Normaal gezien moeten we Koen's broer en z'n gezin ergens op het Zuid-eiland tegen het lijf lopen , zij arriveren in Dunedin op 8 januari en plannen nog een 'tiki tour' op het Zuid-eiland alvorens  hier aan een vaste stek te beginnen bouwen. 
Het zal ons goed doen want de laatste schoolweken hebben we niet stil gezeten.  De kinderen hebben nog van alle schoolactiviteiten gedaan ( kerstconcert, water awareness week, uitstappen, year 8 leaver's dinner, shared lunches,....). 
Voor Nore was het haar laatste jaar op Plimmerton School.  Ze is met een mooi rapport naar huis gekomen.  Ze is er helemaal klaar voor om de stap naar Tawa College te maken.  Engels is voor haar geen enkel probleem - ze spreekt, leest en schrijft het alsof het haar moedertaal is.  Nore heeft vast en zeker een taalknobbel zoals men soms zegt. 
Op Plimmerton School zijn alle year 8 uitgezwaaid met een heus afscheidsfeestje, gegeven in de Boatclub in Plimmerton.  Ook stond het laatste schoolassembly volledig in teken van alle schoolverlaters en werden ze allen op een officiële manier uitgewuifd.  Twee dagen die Nore niet snel zal vergeten.
Ook Kobe en Eva hebben het schooljaar afgesloten met een mooi eindresultaat.  Eva zit over het algemeen op of boven de vereiste eindtermen.  Haar Engels is geen enkel probleem - ze spreekt, leest en schrijft het vlot.  Ook Kobe is vertrokken in het Engels.  Hij leest goed en schrijven begint aardig te lukken want Engels is een '@#*!' moelijke taal om te schrijven.
Ze spreken  echt Kiwi-Engels, Kobe en Eva hebben het accent helemaal te pakken :-)
De laatste week hebben de leerlingen van Plimmerton School vooral doorgebracht in het water.  Het was de jaarlijkse water awareness week.  Kobe heeft elke dag in het schoolzwembad gezwommen met speciale instructors, Eva is naar de zee gegaan en Nore heeft op de inlet een namiddag geoefend op een stand up board.



Nore heeft eigenlijk de laatste schoolweken in de zee doorgebracht, daar ze na school telkens met een hele groep vrienden gingen 'jetty jumpen' aan de boatclub.

Ook Kerstmis hebben we aan het water doorgebracht.  Op 25 december zijn we, na een laat ontbijt in de tuin, naar Otaki River gereden.  Eén van de lievelingsplaatsen van de kinderen.




24 en 25 december waren prachtige dagen, uitzonderlijke zwoele temperaturen 26°C en meer.
Ook Kerstavond hebben we gezellig buiten doorgebracht met een kerstdiner klaargemaakt op de steengrill.
 
Op nieuwjaar kamperen we in Hamner Springs.  Hamner Springs is een 'delightful thermal resort', de enige hotpools op het Zuid-eiland.
Nu nog hopen dat het weer een beetje meezit zodat we de overgang van oud naar nieuw al dobberend kunnen doorbrengen, heerlijk relaxerend in een buitenpool.
Alvast onze Beste Wensen voor 2013 !