maandag 17 juni 2013

juni 2013

Het jaar is alweer halfweg,. We wonen al 2,5 jaar aan de andere kant van de wereld en we genieten nog steeds met volle teugen van dit bijzondere land.  Ook al zijn we erg druk bezig met vanalles en nog wat. Veel rust kent een mens hier niet.  Vooral niet als je 4 kinderen hebt die erg sportief zijn en aan alle schoolactiviteiten willen deelnemen ( ook na de schooluren en tijdens het weekend :-) ).
Hanne en Nore spelen Hockey voor Tawa College en elke dinsdagavond wordt er een wedstrijd gespeeld tegen een andere school.  De wedstrijden gaan door op verschillende locaties in en rond Wellington.


Eva en Kobe spelen dit jaar voor Plimmerton School.  Zij hebben elke zaterdagochtend een wedstrijd tegen een ander team van een lagere school  uit de buurt.




Daarnaast zwemmen Hanne, Nore en Eva heel veel en nemen ze deel aan zwemwedstrijden en Time trials. 
Kobe volgt nog zwemles (1/week) en hij turnt 4u per week in de Porirua Gymclub.  Hij 'traint' er in een 'Boys' Competitie Squad.    Het laatste weekend van Juni neemt hij deel aan een turnwedstrijd, z'n allereerste wedstrijd. 
Bij al deze sportactiviteiten vraagt men steeds hulp van de ouders.  Zo is Koen al vaak 'timekeeper' geweest op zwemwedstrijden en legt hij veel kilometers af  met het wegbrengen en ophalen van de kinderen. 

Gelukkig vallen de meeste  sportactiviteiten stil tijdens de vakantieperiode.
Zo hebben we onlangs, tijdens het lange Paasweekend,  een nieuw stukje van NZ ontdekt nl. Hawke's Bay.  Vrienden hebben er een buitenverblijf in Waimarama en we waren bij hen uitgenodigd voor het weekend.  We hebben er een bijzonder leuk weekend gehad met vooral veel surfen en vissen. In dit deel van NZ is het steeds een stuk warmer dan in de rest van het land.  Je vindt er dan ook heel wat wijngaarden . 
Wijn proeven hebben we niet gedaan, dat houden we voor een andere keer.  Wel hebben we nogmaals kunnen proeven van de no nonsense mentaliteit van de Kiwi's.  Heerlijk !




Mensen uit de omgeving komen, met de hele familie, met tractor, jeep of quadbike en aanhangwagen naar het strand.




Kobe en Koen hebben zich uren beziggehouden met vissen.  Kobe in het plaatselijke riviertje, voor Koen was de zee eerder een uitdaging. Waimarama is gelegen aan de South Pacific Ocean en deze oceaan staat bekend voor z'n woeste karakter en sterke golven.  Een ideale surfplaatsen maar ook een leuke plaats om te Surfcasten.
Koen is gebeten door de vismicrobe.  Hij heeft onlangs  een aantal avondlessen 'Rock fishing and SurfCasting' gevolgd.  









Veel heeft hij niet gevangen, slechts 2 kleine vissen die enkel als aperitiefhapje hebben kunnen dienen. :-)  Wel lekker, zo vers uit zee.

De meisjes hebben uren in het water doorgebracht.








Kobe is niet zo zot van de grote golven en het koude water.  Hij verkiest waterpret in de nabije rivier.



Iemand had de idee om naar de lokale watervallen te rijden en van de rotsen in het ijskoude rivierwater te jumpen.  Dit moest men natuurlijk geen twee keer vragen ... 





De avonden werden gezellig opgevuld met toasted marshmallows op een buitenvuurtje.