maandag 25 juli 2011

sneeuw

Koen is sinds vorige week terug in Nieuw-Zeeland.  De eerste dagen hebben we genoten van schitterend weer maar sinds gisteren is het echt aan het winteren.  De toppen van de heuvels rond Plimmerton zijn bedekt met een dun laagje sneeuw.  Erg mooi landschap.  De bergwegen zijn ondergesneeuwd, vele wegen zijn moeilijk berijdbaar of zelfs afgesloten voor het verkeer.  In Christchurch is er vandaag een dik pak sneeuw gevallen - de eerste keer in 15 jaar dat het er zo hevig sneeuwt.  Na de ellende van de aardbevingen hebben de mensen daar nu te kampen met vorstproblemen e.d.  Het houdt er maar niet op.

De citroenen in onze tuin hebben geen last van de winter.  Die groeien volop en kleuren stilaan mooi geel.

zaterdag 16 juli 2011

nog enkele foto's

Vandaag was een prachtige dag.  We hebben een wandeling gedaan langs de kust in Paekakariki.
Er lag heel veel drijfhout (driftwood) op het strand - soms ganse bomen- en ook erg veel dode vogels.
Door het hevige stormweer van vorige week zijn er heel wat zeevogels om het leven gekomen.  ik had dit al via het journaal gehoord en effectief het strand lag vol dode stormvogels.
De kinderen amuseren zich altijd op het strand.

Hier kan je nog mooi wonen langs de kust. Helemaal in 't groen met zicht op Kapiti Island.
Vandaag op het strand ook een zeehond gezien - hij lag lekker te genieten van de zon op zijn rug.

Deze avond hebben de kinderen cupcakes gemaakt. In Nieuw-Zeeland worden er veel gebak gemaakt zoals brownies, muffins, afghans, carrotcake, gingerbreadcookies,mini cakes,...  Veelal wordt het gebak versierd met icing sugar. Soms zijn het echte kunstwerkjes, te mooi om op te eten.
 Nore had op school cupcakes leren versieren en vandaag heeft ze thuis een demonstratie gegeven.
Hier het resultaat :


Ook gisteren was het een erg mooie dag om foto's te nemen. Hier wat foto's van Plimmerton en omgeving
Mana Island met op de achtergrond het Zuid-eiland.

De mooie heuvels rond Plimmerton.


vrijdag 15 juli 2011

vakantie

Vandaag is het de laatste schooldag.  De kinderen hebben 2 weken verlof tot 1 augustus.
Deze laatste schooldag werd afgesloten met een full school assembly en vandaag was het tevens 'crazy hair day'.  Iedereen kwam met de meest gekke kapsels naar school. Hanne en Nore zijn speciaal vroeg opgestaan om hun coiffure in orde krijgen :-).  t Was geslaagd.  Kobe en Nore hebben een certificaat gekregen voor hun orginele kapsel.
De laatste 2 schoolweken zijn bijzonder druk geweest.  We hebben een aantal open-days gedaan van middelbare scholen.  Hanne gaat volgend jaar naar 'college'.  In Nieuw-Zeeland heb je schoolzones.  Binnen onze zone is er één middelbare school maar deze valt niet zo in de smaak.  Voor alle andere colleges moeten we een aanvraag insturen en deze dient binnen te zijn tegen 8 augustus.  Dus we moeten komende weken een beslissing nemen.  Niet gemakkelijk.  Het schoolleven op de colleges ziet er wel bijzonder boeiend uit.  Heel afwisselend met veel aandacht voor muziek, kunst, drama en sport.
Ook op de lagere school wordt er veel aandacht besteed aan muziek.  De voorbije woensdagavond was er een schooloptreden van de 'kapa haka groep, de schoolbandjes en de zanggroep.  Knap werk , vooral van de 'seniors'.  Enkele leerlingen spelen goed gitaar, drum en saxofoon.

Vandaag is het ook een stralende dag.  Gelukkig want de laatste week is het bijzonder slecht geweest - heel wild stormachtig weer - immense rukwinden en fikse stortvlagen.
Vandaag stralend blauwe hemel en hopelijk blijft het even zo want dinsdagmiddag komt Koen aan in Wellington.  We hebben geen plannen maar misschien rijden we eens tot aan de bergen om wat van de sneeuw te genieten.
Normaal gezien gingen we vandaag naar de bergen om de 'skitrials' te doen maar het weer is in Turoa nog steeds erg slecht.  De skipistes zijn gesloten.  De 'school skitrials' zijn gepland voor 8 augustus.

zaterdag 9 juli 2011

stormweer

Sinds gisteren worden we alweer geplaagd met hevig stormweer.  Enorme rukwinden (130km/u die vooral 's nachts je slaap verstoren), hagel, stortbuien, donder en bliksem ...  Heel wild onstabiel weer.
Blijkbaar houdt dit stormweer aan tot volgende week woensdag.
Normaal gezien vertrekken we morgen voor 3 dagen naar de bergen om te skiën. Hanne en Nore willen graag deel uitmaken van het skiteam van de school. Eind augustus is het school -wedstrijdskiën dwz dat verschillende scholen met hun skiteams, voor één week,  afzakken naar  Turoa - Mount Ruapehu.  Maandag gaan Hanne en Nore ( samen met een aantal andere kinderen van Plimmerton school) een ski trial doen.  Als het doorgaat tenminste want de weersvoorspellingen zien er niet goed uit voor maandag - ook hevige rukwinden in de bergen.  Vandaag waren alle skiliften gesloten.
Morgen beslist diegene die het organiseert, of we gaan of niet.
Het is de laatste week school.  Vanaf 15 juli hebben de kinderen 2 weken verlof.  Velen gaan normaal op skiverlof naar het Noord- of Zuideiland maar gezien het al een erg milde winter is geweest, ligt er bitter weinig sneeuw.
Groeten vanuit een bijzonder wild Nieuw-Zeeland.

maandag 4 juli 2011

groot nieuws

Juni 2011... een maand en jaartal om niet gauw te vergeten want ... we blijven in Nieuw-Zeeland wonen.
Daar we ons hier allen erg goed thuis voelen, had Koen, bij zijn bezoek in april, een interview gedaan in Wellington Hospital, in de hoop hier een plaats  te kunnen krijgen.  En het is hem gelukt !
Koen heeft deze week een positief antwoord ontvangen van de dienst orthopedie in Wellington Hospital. Hij kan er begin volgend jaar beginnen te werken. 
Dit betekent dat wij eind juli niet naar België terugkeren maar blijven tot het einde van het schooljaar.
De kinderen willen dit ook graag zo.
Dit betekent ook dat we heel wat te organiseren hebben.  Nu op korte termijn is het vooral alle papierwerk dat opnieuw dient te gebeuren - visa-aanvragen e.d. om in Nieuw-Zeeland te kunnen blijven.
Op langere termijn is het de organisatie om ons hele 'hebben en houden' van België naar hier te krijgen.
Dat wordt me wat.

Iedereen is enthousiast over de nieuwe start in ons leven.
Eva heeft er zelfs een kort tekstje over geschreven in 't Engels.