vrijdag 15 juli 2011

vakantie

Vandaag is het de laatste schooldag.  De kinderen hebben 2 weken verlof tot 1 augustus.
Deze laatste schooldag werd afgesloten met een full school assembly en vandaag was het tevens 'crazy hair day'.  Iedereen kwam met de meest gekke kapsels naar school. Hanne en Nore zijn speciaal vroeg opgestaan om hun coiffure in orde krijgen :-).  t Was geslaagd.  Kobe en Nore hebben een certificaat gekregen voor hun orginele kapsel.
De laatste 2 schoolweken zijn bijzonder druk geweest.  We hebben een aantal open-days gedaan van middelbare scholen.  Hanne gaat volgend jaar naar 'college'.  In Nieuw-Zeeland heb je schoolzones.  Binnen onze zone is er één middelbare school maar deze valt niet zo in de smaak.  Voor alle andere colleges moeten we een aanvraag insturen en deze dient binnen te zijn tegen 8 augustus.  Dus we moeten komende weken een beslissing nemen.  Niet gemakkelijk.  Het schoolleven op de colleges ziet er wel bijzonder boeiend uit.  Heel afwisselend met veel aandacht voor muziek, kunst, drama en sport.
Ook op de lagere school wordt er veel aandacht besteed aan muziek.  De voorbije woensdagavond was er een schooloptreden van de 'kapa haka groep, de schoolbandjes en de zanggroep.  Knap werk , vooral van de 'seniors'.  Enkele leerlingen spelen goed gitaar, drum en saxofoon.

Vandaag is het ook een stralende dag.  Gelukkig want de laatste week is het bijzonder slecht geweest - heel wild stormachtig weer - immense rukwinden en fikse stortvlagen.
Vandaag stralend blauwe hemel en hopelijk blijft het even zo want dinsdagmiddag komt Koen aan in Wellington.  We hebben geen plannen maar misschien rijden we eens tot aan de bergen om wat van de sneeuw te genieten.
Normaal gezien gingen we vandaag naar de bergen om de 'skitrials' te doen maar het weer is in Turoa nog steeds erg slecht.  De skipistes zijn gesloten.  De 'school skitrials' zijn gepland voor 8 augustus.