zaterdag 3 september 2011

school ski kampioenschap

De voorbije week was het 'scholen-ski-kampioenschap' op Mount Ruapahu. Mount Ruapehu heeft de enige 2 skigebieden op het Noordeiland (Whakapapa en Turoa).                                                         Met een 10-tal kinderen nam Plimmerton School deel aan de wedstrijd.
Het weer was niet zo schitterend en 2 van de 3 races zijn, jammer genoeg, afgelast wegens te mistig en slechte zichtbaarheid.  Woensdag is de tijdrace slalom wel doorgegaan.  Hanne en Nore hebben deelgenomen aan de slalom 'senior girls', waar in totaal 115 meisjes van over het hele Noordeiland aan deelnamen.  Er was ook nog een groep senior boys/ junoir girls en junoir boys en voor het eerst dit jaar ook een snowboardteam.  Nore was aanvankelijk ingeschreven als reserve maar op maandag, tijdens de oefensessies, heeft een meisje van school haar duim gebroken en mocht Nore haar vervangen . Hanne is 49ste geëindigd en Nore heeft de 102de plaats behaald.  Nore is in de 2de slalom gevallen en heeft daardoor teveel tijd verloren.  Gelukkig heeft ze zich kunnen herpakken en heeft ze  het slalomparcours toch uitgeskied wat ten goede is gekomen aan de algemene ranking van de school.   Normaal gezien was er op donderdag nog een race voorzien tegen een tijdsgenoot. Hanne was wat ongoocheld omdat deze tijdsrace niet doorging, daar het voor haar het laatste jaar zal zijn dat ze aan dit evenement kan deelnemen.  Nore kan volgend jaar nog eens deelnemen. Het was in ieder geval een heel leuke ervaring. 

Het moderne cafetaria in Whakapapa heeft een mooi uitzicht op de skipistes. 
Ook het uitzicht vanop het terras van het cafetaria en de skiliften is adembenemend mooi.  Het Tongariro National Park is uniek om door te rijden en te bezoeken. Je kan er prachtige wandeltochten maken langsheen de vulkaankraters en azuurblauwe meren. 

 Kobe en Eva zijn deze week niet naar school geweest en ook zij hebben wat skiles genomen.


Samen met 2 andere familie's hadden we een huisje gehuurd in Raurimu, een 20 min rijden van het ski-oord Whakapapa.   Raurimu is een erg afgelegen en verlaten dorpje en ons vakantiehuisje was prachtig gelegen, midden in de velden, met op wandel afstand, een prachtig uitzicht op de 3 actieve   vulkanen - Mt Ruapehu, Mt Ngauruhoe en Mt Tongariro.

Hier enkele sfeerbeelden van het dorpje Raurimu.