zondag 30 oktober 2011

lente

Dit weekend is de lente eindelijke begonnen.  De temperatuur steeg tot 19°C en er was geen wind, wel zon.  Iedereen genoot van het lenteweertje op het strand en in het water.  Ook wij hebben vandaag de ganse namiddag aan zee doorgebracht.  Kobe, Eva en ik op het strand, Hanne en Nore op hun surfplanken in het water.  Dit vinden ze beiden supertof.  Ze zitten erg graag in de zee. Daar de zee hier erg gevaarlijk kan zijn, zijn Hanne en Nore ingeschreven in de Surf Life Saving Club. 
Vanaf volgende weekend starten ze met de Surf Life Saving Club.  Volgende zondag begint hun eerste les.  In de Surf Life Saving Club word je getraind om je comfortabel te voelen in de zee en word je geleerd hoe je mensen in nood kan helpen.  Men traint vooral op zwemmen, roeien, kajakken, surfen,... in zee.  De clubs beschikken over erg veel materiaal.  Hier op het einde van de straat in de Surf Life Saving Club van Paekakariki.
Ook op school is het zwembad terug open.  Sinds maandag zwemmen de kinderen 3x/week en dit gedurende de ganse 4de termijn. Hanne en Nore kunnen nu al erg goed verschillende stijlen zwemmen.  Ook Eva zwemt al goed crawl ( freestyle).  En Kobe heeft zijn freestyle-bewegingen onder de knie, nu moet hij nog leren om de juiste ademtechniek toe te passen. 
Op woensdag volgen Kobe en Eva nog een extra privé zwemles in het schoolzwembad.  Na de schooluren is er een zwemschool opgericht waar je, mits betalen en inschrijven, zwemles kan volgen .
Hanne en Nore volgen op dinsdagavond nog een extra zwemles (teenager swim fit) in het zwembad van Porirua.   Aan water is er hier geen gebrek.