maandag 30 juli 2012

textiles

Hanne volgt op school, als optievak, 3u textiel design. Ze vindt deze lessen geweldig.  Ook thuis zit ze geregeld achter haar naaimachine.
Ze heeft net haar eerste kledingstuk gemaakt, een rokje voor Eva.
Met restjes stof maakt ze knuffelpopjes.

donderdag 12 juli 2012

skivakantie

We zijn net terug van een heerlijke skivakantie.  Een korte onderbreking in de sneeuw en op de latten heeft ons deugd gedaan.


Het weer was 4 dagen schitterend - blauwe hemel, weinig wind.
Met dit open weer, krijg je vanop de Mount Ruapehu prachtige zichten. In de verte konden we zelfs de Mount Egmont zien liggen, een vulkaan gelegen op zo'n 200km van de Mt Ruapehu.  Een uniek zicht.


We zijn via kennissen in een gezellig en modern vakantiehuisje terecht gekomen.


  Dit zelfde huisje hebben we vanaf augustus om de 2 weken een weekend geboekt, tot half oktober.  Dit jaar gaan we ten volle van de sneeuw genieten.  We hebben allen season ski passes en de kinderen hebben hun skimateriaal voor een heel seizoen gehuurd.

vrijdag 6 juli 2012

5 juli 2012

De aardbeving van dinsdagavond zindert nog na.  Vooral Kobe heeft de schrik goed te pakken. Hij is bang om te gaan slapen. 
De aardbeving was de ergste hier in de buurt sinds 100 jaar.  Magnitude 7 is niet niks.  Het hele huis daverde. De borden, bestek, potten en pannen, .... maakten een kletterend geluid doorheen het huis en  de schilderijen bewogen aan de muren.  Een vreemd gevoel, vooral omdat je niet weet wanneer het ophoudt en of het geschud nog zal toenemen in grootte.  Men verwacht geen naschokken daar men beweert dat diepe aardbevingen enkel verschuivingen zijn van de tectonische platen en geen ontladingen van energie zijn. Tot nu toe hebben ze gelijk... het is rustig onder ons voeten.  Laat het maar zo blijven :-).
De kinderen hebben 2 weken wintervakantie.  Zaterdag vertrekken we naar de bergen voor 4 dagen.  Het skiseizoen is gestart. 
De laatste week voor het verlof heeft Nore nog haar laatste Cross Country wedstrijd gelopen.  Ze moest het opnemen tegen de 10 beste lopers van 10 andere scholen uit de wijde omgeving (Wellington, Kapiti Coast and Wairarapa).  Nore is 28ste geeindigd van de 100 deelnemers in haar categorie.  De beste 10 van deze wedstrijd gaan door naar de The Nationals.  Plimmerton School heeft 3 deelnemers in The Nationals. 

En Hanne heeft haar eerste grote rapport gekregen.  Een mooi resultaat, een verdiende beloning voor haar gedreven werk en inzet.  Op alle vakken, zelfs voor Engels, behaalde ze uitstekende cijfers ( merit and excellence) en belovende commentaren van de leerkrachten. Zoals het er nu uitziet, gaat ze dit eerste jaar college vlot doorkomen.

dinsdag 3 juli 2012

aardbeving 3 juli 2012

Deze avond ,om 22u35, is een groot deel van NZ opgeschrikt door een zware aardbeving.  Ook wij hebben de magnitude 7 earthquake gedurende een 7-tal seconden goed gevoeld. Was wel even schrikken !Vooral de combinatie van lawaai/gerommel en de trillingen . Gelukkig zat de beving op een diepte van meer dan 200km zodat schade gering zal zijn.
Ik vernam via het journaal  dat een aantal winkels  schade hebben ( inboedel die van de rekken is gevallen) maar voor de rest zijn er geen meldingen van ernstige schade.
Ik ga morgen toch een aantal zware meubelen, die op  de bovenkamer (rumpusroom) staan (wij slapen onder de bovenkamer), verschuiven of naar beneden halen.  Je weet maar nooit. 
Ons hele huis is gelijkvloers - we wonen en slapen allen op hetzelfde verdiep.  We hebben 1 grote bovenkamer die dienst doet als speelkamer voor de kinderen.  2 slaapkamers zijn gelegen onder die rumpusroom.  Ik heb er geen idee van hoe groot de kans is dat die bovenzoldering het begeeft bij een aardbeving maar beter voorkomen dan genezen.