dinsdag 3 juli 2012

aardbeving 3 juli 2012

Deze avond ,om 22u35, is een groot deel van NZ opgeschrikt door een zware aardbeving.  Ook wij hebben de magnitude 7 earthquake gedurende een 7-tal seconden goed gevoeld. Was wel even schrikken !Vooral de combinatie van lawaai/gerommel en de trillingen . Gelukkig zat de beving op een diepte van meer dan 200km zodat schade gering zal zijn.
Ik vernam via het journaal  dat een aantal winkels  schade hebben ( inboedel die van de rekken is gevallen) maar voor de rest zijn er geen meldingen van ernstige schade.
Ik ga morgen toch een aantal zware meubelen, die op  de bovenkamer (rumpusroom) staan (wij slapen onder de bovenkamer), verschuiven of naar beneden halen.  Je weet maar nooit. 
Ons hele huis is gelijkvloers - we wonen en slapen allen op hetzelfde verdiep.  We hebben 1 grote bovenkamer die dienst doet als speelkamer voor de kinderen.  2 slaapkamers zijn gelegen onder die rumpusroom.  Ik heb er geen idee van hoe groot de kans is dat die bovenzoldering het begeeft bij een aardbeving maar beter voorkomen dan genezen.