woensdag 24 oktober 2012

oktober 2012

Dat we al bijna 2 jaar in Nieuw-Zeeland wonen valt moeilijk te geloven.  Maar als je ziet hoe de kinderen en wij-zelf al helemaal zijn ingeburgerd lijkt het alsof we hier al erg lang wonen.
De kinderen zijn net aan hun laatste en 4de term begonnen op school. Rond 20 december begint de grote vakantie voor een 6 à 7 tal weken .  We trekken erop uit naar  het Zuid-eiland voor 3 weken, we gaan er kamperen.  Ik heb net de ferry besteld... afvaart op 28 december .
De eerste weken van oktober hebben de kinderen verlof gehad.  Normaal gingen we de laatste keer skiën voor 1 week maar op het allerlaatste nippertje hebben we deze vakantie helemaal anders moeten plannen, daar Hanne met haar Fashion Design ontwerp 'the supreme award' had gewonnen en we verwacht werden in Auckland van dinsdag tot donderdag voor de prijsuitreiking. Een totale verrassing.  Geen haar op ons hoofd dat dit had verwacht.   De 4 juryleden vonden haar outfit , gemaakt van 2dehandskledij, erg creatief en vernieuwend.
Dinsdag namiddag hebben we de hele namiddag in een fotostudio in Auckland doorgebracht .  Zo zagen we echte modellen aan het werk tijdens een foto shoot.  Ook Hanne's outfit werd 'geshowd' en gefotografeerd.  Het jonge model stond wel beeldig met het tenuetje.
Naast die professionele fotoshoot, heeft Hanne nog een nieuwe Brother naaimachine en overlocker verdiend en een 500 $ giftcard van één van de mooiste stoffenwinkels in Wellington. 
Verder werden we verwend met een 2 bedroom appartement in het Metropolis Hotel in hartje
 
Auckland met zicht op de Skytower .
In Auckland is het altijd heel wat  graden warmer dan in Wellington.  De stadsparken worden er dan ook prachtig opgefleurd met tropische bloemen.


 Onze kamer was op het 24ste  verdiep dus het zicht op de stad was erg mooi, vooral 's avonds.

 
 
 

Hanne werd behandeld als een BK ' een Bekende Kiwi'.  Ze werd geïnterviewd door het TV3 news en verscheen reeds in 2 newspapers.
En het blijft maar prijzen 'regenen'.  Vanavond worden we verwacht op Tawa College, waar de 2012 Sports Prizegiving wordt gehouden.  Hanne heeft ook hier een Award verdient als cheerleader.  Ze is cheerleader of the year 2012.
Zaterdag 27 oktober vliegt Hanne met haar cheerleading team naar Auckland om er deel te nemen aan een competitie.
Terwijl Hanne zich toelegt op dansen, cheerleading  en textielontwerp, is Nore goed bezig op het vlak van muziek.  Ze speelt gitaar en tijdens haar vrije uurtjes geeft ze les aan Kobe....

Volgend schooljaar start Nore in Tawa College.  Zij heeft als optievak muziek gekozen.
Gisteren zijn we voor haar een schooluniform gaan kopen- de klassieke geruite rok met witte bloes en wollen trui .... niet echt iets voor Nore ..... Ze kijkt er wel naar uit op naar college te gaan alleen dat uniform zint haar niet.  Het went wel ....