maandag 6 juni 2011

5 juni 2011

Dit weekend is een verlengd weekend.  Maandag is het Queen's Birthday.
Vrijdag was het op school de 'Cross Country'.  De Cross Country is een loopwedstrijd waarbij alle jongens en meisjes het tegen hun leeftijdsgenoten dienen op te nemen.  Alle klassen hebben voor deze wedstrijd 3x/week geoefend.  Het 1ste en 2de leerjaar liepen 2 toeren rond het rugbyveld, het 3de en 4de hadden een  parcours langs de baan en het 5de en 6de (year 7 & 8 = nore en hanne)  liepen een groot parcours langs de zee. 
De eerste vijf van de year 7 & 8 lopen binnen 2 weken tegen de eerste vijf van andere scholen uit de buurt.  De besten daaruit lopen dan tegen de besten van de scholen in Wellington, enz, enz. En uiteindelijk dienen de besten van gans Nieuw-Zeeland het op te nemen tegen elkaar ergens op het Zuid-Eiland. Een mooie uitdaging.
Nore mag door naar de volgende ronde - ze eindigde 1ste van haar leeftijdscategorie.  Hanne greep juist naast de kans want ze eindigde 6de. 
Vrijdagavond was er ook nog Disco op school van 19u tot 21u.  De sporthal werd omgetoverd tot een echte discotheek  en een  DJ draaide muziek.   Er was veel ambiance onder de kinderen en er werd goed gedanst.  Kobe, Eva ,Nore en Hanne hebben zich erg goed geamuseerd.  Eva wil zelfs hier blijven wonen om volgend jaar nog eens naar de disco te kunnen gaan.  Eva wordt vast en zeker een fuifnummer :-) .
Zaterdag had Hanne een verjaardagsfeestje van een klasgenootje.  Ze zijn, ergens in de buurt, gaan muurklimmen.
Vandaag, zondag , was Eva naar een verjaardagsfeestje uitgenodigd .  Dit partijtje ging door in de gymclub.  Op zondag kan je de gymzaal afhuren voor verjaardagsfeestjes.  De kinderen kunnen er alle turntoestellen uitproberen onder begeleiding van een trainer/coach. Op deze wijze kan de turnclub wat extra geld inzamelen en de kinderen amuseren zich kostelijk op de grote trampolines, de klimtouwen, de evenwichtsbalk...