woensdag 1 juni 2011

herfst

Koen's broer en zijn vrouw (Oom Dirk en tante Karin) zijn terug vertrokken.  Het weer was prachtig het voorbije weekend en  we hebben genoten van een tof weekend samen.  Oom Dirk en tante Karin zitten nu in de omgeving van Auckland en keren donderdag terug huiswaarts.
 Zo te horen van iedereen, is het in België een prachtige lente.
In Nieuw-Zeeland is het herfst maar ook hier blijkt het de warmste herfst te zijn sinds jaren.  Gemiddelde temperatuur van 14°C. We hebben dan ook al kunnen genieten van talrijke uren zonneschijn.  Ook is het de natste herfst sinds jaren en ook dat hebben we gevoeld met de bakken regenwater die, bij momenten, uit te hemel neerdaalden.  Alles is dan ook erg groen.
In de herfst kan het licht hier bijzonder mooi zijn - zo zuiver blauw, alles lijkt haarscherp - de avondzon is dikwijls  prachtig.
Hier een foto van het Zuideiland dat duidelijk te zien is in de verte.

Tijdens de herfst zie je ook allerlei vogels in en rond de Pauatahanui  Inlet.  Zo komt er dagelijks een ijsvogeltje op de electrictiteitsdraden zitten voor het huis.
Verder krijgen we geregeld bezoek van een aantal lepelaars die 's morgens en 's avonds in het ondiepe water van de inlet op zoek komen naar voedsel.
In Nieuw-Zeeland zijn er erg veel schapen.  Op de heuvels rondom Plimmerton zie je talrijke witte stipjes op de hellingen lopen.  Massa's witte vlekjes sieren de heuvels.  Heel af en toe kan je de schapen van dichtbij bewonderen.  In Nieuw-Zeeland wordt er nog erg veel lams- en schapenvlees gegeten.