maandag 14 november 2011

november 2011

De tijd vliegt vooruit... nog één maand en de kinderen hebben 'grote vakantie '.  Nog één maand en wij vliegen terug naar België.  We kijken ernaar uit met gemengde gevoelens.  De kinderen kijken het meest uit naar 'de Belgische keuken'; ze hebben al een hele lijst opgesteld met alles wat ze in België nog eens willen eten :-) .  We hebben een menu voor een ganse maand !
De laatste schoolweken zijn wel erg druk.  Volgende zaterdag is er het grote schoolgala.  Dit is een heel groot evenement en dé activiteit van het jaar waarbij het meeste geld wordt ingezameld. De grote sporthal wordt omgetoverd tot een 2de handsbeurs .  Sinds een 3-tal weken stond er op de speelplaats een grote container. In deze container  kon iedereen zijn spullen achterlaten die op de beurs mochten verkocht worden ten voordele van de school.  De container is reeds goed gevuld met kleding, speelgoed, meubels, sportgerief, handtassen, bric-à-brac....  Het wordt een hele klus om alles zorgvuldig uit te sorteren ! 
Vorige week heb ik de flyers uitgedeeld in de straten.  Ook de scholen in de buurt delen de flyers uit aan hun leerlingen.  Iedere school heeft een wekelijkse nieuwsbrief.  In Plimmerton school krijgen de kinderen elke donderdag een nieuwsbrief en daar staan allerlei weetjes in. Weetjes van de school maar ook van activiteiten in de buurt.  Bij de nieuwsbrieven zitten dan ook allerlei reclamefolders van sportclubs, schoolgala's .... In totaal zijn er 4000 flyers de deur uitgegaan.  Het drukwerk van de flyers werd  betaald door de plaatselijke immobiliënkantoren.  Ieder immokantoor verzorgt het drukwerk voor een gala van een bepaalde school.  Onze schooldrukwerk werd gesponsord door Harcourts.
En zo draait het allemaal in NZ.  Maandelijks geeft ieder gezin een aantal dollars uit aan fundraising en sponsoring - en mensen zijn hier voor dit soort zaken erg vrijgevig.  Ook alle grote winkelketens, fastfoodketens,  e.d zamelen af en toe geld in voor een goed doel. 
Laat ons nu hopen dat het zaterdag mooi weer wordt, zodat het Gala een succes wordt.