dinsdag 22 november 2011

schoolgala november 2011

Dinsdag 22/11, wat een prachtige zonnige dag.  In tegenstelling tot gisteren want toen was het grijs, grauw, zwaar bewolkt en vooral veel wind.  Het weer blijft erg onstabiel ; ' 4 seasons in 1 day' .  Gelukkig was het zaterdag een redelijke dag want dan hield de school haar jaarlijks schoolgala. 
En aangezien bijna alles buiten doorgaat, is de opbrengst van dit evenement sterk afhankelijk van het weer. 
Tussen 11u en 15u was de school helemaal omgetoverd tot een grote kermis.  Alles op kindermaat, voor groot en klein.

Er was vanalles te doen : springkastelen, mini quad bikes, a petting zoo ( konijntjes, geitjes, lama's ... om te aaien), een ritje met een Harley of een legerjeep, 2de handsbeurs van kleding tot speelgoed,meubels, planten ...., een kid's café, live optredens, tombola's en wedstrijden, ballonnen, face painting/grime, horizontale bungy, brandweer- en politievoertuigen,  ..... . en nog vééééél meer.
 Hanne en Nore hebben meegeholpen aan het kraampje van de face painting.
Hanne had zich ook kandidaat gesteld voor de 'Dunking machine'.  Dit is een toestel waarbij je een emmer koud water over je heen krijgt als iemand het doel raakt.   2 dollar voor 3 ballen.... en gooien maar ..... erg leuk natuurlijk .... vooral als de schooldirecteur, de juf, de burgemeester van Porirua, de politicus Kris Faafoi, je klasgenoot .... op de stoel had plaatsgenomen !
Voor de rest hebben ze allen genoten van de 'crockery smash'.  2 dollar voor 5 ballen...en dan goed mikken op je favoriete bord of tas !
Voor een ritje met legerjeep en moto moesten we aanschuiven in de lange wachtrij.
Had je geen zin om aan te schuiven in de rij dan kon je je ook uitleven op dit autowrak.

Kobe vond het spel met de 'concrete pump' leuk - je moest proberen om 2 grote tennisballen van een pilaar te krijgen door gebruik te maken van het afstandsbedieningspaneel van de betonwagen.  Zo kon je de lange arm van de betonpomp besturen:


Als afsluiter mocht Kobe eens in de cabine zitten en een paar keer aan de hendel van de toeter trekken.
Zijn dag kon niet meer stuk. 
Om 15u werd het Gala gesloten op een originele manier : de brandweer opende de waterslang op het grasveld en spoot de menigte nat.
 Jammer, het  schoolfeest mocht best wat langer duren.