zondag 11 december 2011

zomer

In de omgeving van Plimmerton wonen is echt wel leuk.  Naast de zee heb je er 2 grote inhammen (inlets) van de zee waarop je allerlei watersporten kan beoefenen.  Het water is er rustiger, er zijn
 geen grote golven, alleen eb en vloed. 
Elke zaterdag, tot aan Kerstmis, kan je aan één van de baaien van de inlet gratis een proefje'ritje' maken op een stand-up board.  Dat is een soort surfboard waarop je al rechtstaande dient te peddelen.  Zowel op zee als in de meren kan je deze boards gebruiken.  Je hebt zoals bij een 'echt' surfboard ook verschillende lengtes, breedtes, materialen waaruit het gemaakt is.... .  Gevorderden kunnen met een smal, licht plankje over de zee peddelen. Hanne en Nore hebben deze morgen met een beginnersboard geoefend ( brede, dikke plank om goed in evenwicht te kunnen blijven ).  Ze zijn over het ondiepe heldere water van de inlet gevaren en ze hebben, vanop hun plank  genoten van al het moois dat op de bodem groeit.  Nore heeft zelfs een 'stingray' (rog) gezien.


Morgen vertoeven we aan Otaki Beach.  Hanne en Nore gaan er deelnemen aan een Surf Life Saving Carnival = een soort competitie tegen andere Surf Clubs uit de buurt. 
Maandag hebben ze op school Triathlon.  Met 2 klasgenoten gaan ze een mini triathlon doen = Nore gaat lopen, Hanne zwemmen en Brianna fietsen.  Het is de bedoeling het tegen andere klasgenoten op te nemen.  's Middags wordt er een 'shared lunch' georganiseerd.  Er wordt gevraagd om iets lekkers  mee te brengen naar school, liefst zelfgemaakt, en dit te delen met je klasgenoten.  De kinderen mogen de schoolbarbeque gebruiken om iets klaar te maken. Nore is van plan  brochettes te bakken-Hanne houdt het bij een zelf gebakken Quiche. 
Maandagavond is er een afscheidsfeest voor de laatstejaars (year 8), een year 8 leavers dinner. Dit is een etentje alleen voor de kinderen op een speciale locatie.  Het feestje is van 18u tot 22u.  Hanne kijkt er erg naar uit.  De kinderen weten nog niet waar het feestje doorgaat.  Ze worden met een bus naar een 'geheime' locatie gebracht.  Spannend !