maandag 23 april 2012

De Paasvakanie zit erop.  We hebben genoten van 2 weken schitterend lenteweer, ook al is het hier herfst.  De herfst schijnt een heel aangenaam seizoen te zijn in Wellington met erg stabiel weer en vooral weinig wind.
We hebben veel geBBQd,  in de tuin gewerkt en nog verhuisdozen uitgepakt.  Ik begin een overzicht te krijgen ... want we hebben te weinig opbergruimte/kasten om alles deftig op te bergen.  We willen wat verbouwingen doen aan ons huis (nieuwe keuken en nieuwe badkamer, dubbele beglazing plaatsen en beter isoleren ) maar eerst moet ons huis in Bazel nog van de baan.  En gezien de toestand in Europa/België kan dit misschien nog even op zich laten wachten ....  We zien wel.
Het is hier best gezellig ook al is het huis aan de buitenkant en binnenin een beetje 'retro'.



 kamer boven (rumpus room)






woensdag 18 april 2012

Story van Eva

Op school schrijven de kinderen erg veel.  Men besteedt op school veel aandacht aan het schrijven van teksten.  Elke dag schrijven de kinderen teksten, verhaaltjes, verslagen ed...
Gisteren vond ik toevallig een tekstje geschreven door Eva. 
Het voorbije weekend hebben we met z'n allen naar de film 'Shrek' gekeken en Eva heeft een korte beschrijving neergepend over het hoofdfiguurtje Shrek. Eva heeft het Engels al goed onder de knie .

maandag 16 april 2012

kajakken

Daar we zo dicht bij de zee wonen, willen we ons één of meerdere zeekajak's aanschaffen.  Vorige week hebben we een 2 tal shops in Wellington bezocht om een aantal kajak's met elkaar te vergelijken.  Vandaag hebben we  2 kajak's uitgeprobeerd ( een single sit-on-top en een double sit-on-top). De sit-on-top kajak's zijn gebouwd om in niet al te diep te water varen , niet om in volle zee te peddelen en dit is wat we willen doen : gewoon wat langs de kust varen.  Ook zijn de sit-on-top's geweldig speelmateriaal voor de kinderen.  Heel veel gezinnen hebben één of meerdere kajak's.  Aan het plafond in een openstaande garage of onder balkonnen zie heel dikwijls een felgekleurde kajak 'bengelen'. 


Gisteren hebben Hanne en Nore zich ook nog eens kunnen uitleven op hun surfboard.  't Was lang geleden... 
Naast al dat outdoor's blijven we ook bezig met het invullen van papieren, het opzoeken van bewijzen, het verzamelen van gegevens, het inscannen van brieven, ....  Immigratie blijft ons maar lastigvallen met extra papierwerk.   We proberen er kalm bij te blijven en te doen wat ons gevraagd wordt.  Ons dossier is al een lijvig boek geworden, een heel levensverhaal van de geboorte tot nu :-) en ons spaarboekje is zienderogen aan het slinken want al die kopie's en vertalingen kosten heel veel geld.  Hopelijk is het einde van ons dossier in zicht en krijgen we residentie in Nieuw Zeeland.  Duimen maar ....

dinsdag 10 april 2012

schoolholidays easter

Het paasweekend zit erop en we hebben genoten van prachtig zomerweer.  Ook de maand maart is bijzonder zonnig geweest.  De kinderen hebben 2 weken vakantie en Koen had nu 4 dagen verlof.  We hebben 4 dagen buiten doorgebracht: van ontbijt 's morgens tot BBQ 's avonds. In NZ wordt er erg veel geBBQd.  Bijna iedereen heeft een gasBBQ in de tuin.  Ook wij hebben nog een oud exemplaar van de vorige eigenaars en we gebruiken deze BBQ meermaals per week. 
Paasweekend is in NZ één van de weinige dagen waarop de winkels gesloten zijn.  Men is bij wet verplicht te sluiten tijdens Pasen.  Wie zijn zaak openhoudt, krijgt een boete van 1000 dollar (een 600 euro).  Toch zijn op Goede vrijdag en Paasmaandag vele zaken open.  Op deze publieke verlofdagen rekent men in restaurants en café's wel een extra vergoeding van 15% aan . 

  Op Goede Vrijdag hebben we geen restaurants bezocht.  We hebben daarentegen een wandeling van een 8 tal km langs de kust gedaan.  Een wandeling van Plimmerton naar Pukerua Bay.  Een bijzonder mooie tocht en je komt er geen mens tegen !  Wat wonen we toch op een prachtige plek !  Voor Kobe en Eva was deze tocht wel een uitdaging maar ze hebben het zonder al te veel gezeur afgelegd.
We zijn van bij ons thuis te voet vertrokken en we hebben het geluk gehad net een school dolfijnen te spotten die de baai van Plimmerton kwamen binnen gezwommen. Wel een groep van 15 dolfijnen. Heb er jammer genoeg geen foto's van kunnen nemen, ze zaten iets te veraf in zee.


Tijdens de wandeling hebben we 3 zeehonden gezien, twee al zwemmend in zee en eentje al zonnebadend op het strand.
In totaal zijn we een 4u30 onderweg geweest.  Na afloop hebben we ons getrakteerd op een welverdiend ijsje.
Zondag was het Pasen.  De kinderen vonden het prettig chocolade eitjes te kunnen rapen in de tuin.  Aansluitend op de 'Easter egg hunt' was het zalig ontbijten op het terras.

Vandaag, Paasmaandag, hebben we doorgebracht in Wellington Zoo.  De zoo ligt in het centrum van Wellington. 

Het is geen grote dierentuin en je kan er geen grote dieren bewonderen maar je vind er bvb giraffen, kangoeroe's, chimpasee's, kiwi's, otters, pinguins, wilde honden, beren en luipaarden. Het is een erg leerrijke dierentuin.  Om het half uur kan je een uitlegsessie volgen bij één van de kooien/dieren of je kan binnen in het operatiekwartier een verzorging van een dier bijwonen , je kan er de giraffen voederen , sommige dieren aaien ...enzo .... 

 De ganse dag word je ondergedompeld in de dierenwereld en ervaar je de dieren van heel dichtbij. 

zondag 1 april 2012

einde term 1

Het einde van de eerste termijn is in zicht. Komende week hebben de kinderen nog 4 dagen school.  Vrijdag is al een verlofdag.  2 weken vakantie.... dat zal deugd doen na de 9 weken non-stop les.  De eerste termijn is alweer erg druk geweest.  Vooral de extra schoolactiviteiten  (uitstappen, kamp, sportwedstrijden, .ed...) hebben onze weekend en weekdagen goed gevuld.  Deze 1ste termijn werd er gewerkt rond atlethiek - de kinderen hebben leren verspringen, sprinten, kogelstoten, speerwerpen, hordenlopen, hoogspringen .... op het grote sportveld.  Elke week werd er één namiddag besteed aan 'athletics'.  Donderdag is Kobe met de klas naar Wellington naar het nieuwe indoor-stadium gereisd om er deel te nemen aan de scholen-athletics-day. 

Ook dit weekend stond alweer in het teken van de sport.  Zaterdagavond had Nore met de school een underwaterhockey wedstrijd waarbij haar ploeg goud heeft gewonnen voor de regio Wellington.  Vandaag, zondag, heeft Nore met de school meegedaan met een mini triathlon (2km roeien (waka ), 8 km mountainbiken en 2 km lopen).  Ze heeft alles vlot afgelegd.  Ben benieuwd wat haar tijd zal zijn.



Dit weekend is de wintertijd ingegaan, we hebben een uurtje extra mogen slapen wat in deze drukte zeer welkom was.  Het uurtverschil met België bedraagt nu 10 uur .
Koen heeft het voorbije weekend gewerkt op zaterdag.  Er was een trainingsweekend voorzien voor de orthopedisten in opleiding die allen, vanuit alle delen van NZ, kwamen afgezakt naar Wellington.