zondag 1 april 2012

einde term 1

Het einde van de eerste termijn is in zicht. Komende week hebben de kinderen nog 4 dagen school.  Vrijdag is al een verlofdag.  2 weken vakantie.... dat zal deugd doen na de 9 weken non-stop les.  De eerste termijn is alweer erg druk geweest.  Vooral de extra schoolactiviteiten  (uitstappen, kamp, sportwedstrijden, .ed...) hebben onze weekend en weekdagen goed gevuld.  Deze 1ste termijn werd er gewerkt rond atlethiek - de kinderen hebben leren verspringen, sprinten, kogelstoten, speerwerpen, hordenlopen, hoogspringen .... op het grote sportveld.  Elke week werd er één namiddag besteed aan 'athletics'.  Donderdag is Kobe met de klas naar Wellington naar het nieuwe indoor-stadium gereisd om er deel te nemen aan de scholen-athletics-day. 

Ook dit weekend stond alweer in het teken van de sport.  Zaterdagavond had Nore met de school een underwaterhockey wedstrijd waarbij haar ploeg goud heeft gewonnen voor de regio Wellington.  Vandaag, zondag, heeft Nore met de school meegedaan met een mini triathlon (2km roeien (waka ), 8 km mountainbiken en 2 km lopen).  Ze heeft alles vlot afgelegd.  Ben benieuwd wat haar tijd zal zijn.



Dit weekend is de wintertijd ingegaan, we hebben een uurtje extra mogen slapen wat in deze drukte zeer welkom was.  Het uurtverschil met België bedraagt nu 10 uur .
Koen heeft het voorbije weekend gewerkt op zaterdag.  Er was een trainingsweekend voorzien voor de orthopedisten in opleiding die allen, vanuit alle delen van NZ, kwamen afgezakt naar Wellington.