dinsdag 27 maart 2012

container

Zaterdag 17 maart is de container met de hele inboedel uit Bazel aangekomen in Wellington. Dinsdag 20 maart heeft de firma Grace alles netjes thuisgeleverd. Alles is vlot verlopen met douane en controles. Dinsdagnamiddag heeft een afgevaardigde van de MAF (Ministry of Agriculture and Forestry - Biosecurity) al onze outdoor spullen (golfzakken, tuingereedschap, tent, rubberen laarzen, ...) komen controleren om te zien of deze geen restanten van aarde, zand, ongedierte , ed... van Belgische bodem bevatten.  Alles werd clean en zuiver bevonden.
  De hele container was te groot om door onze smalle straat naar boven te rijden.  Men heeft met een kleine vrachtwagen, in 3 keer, de hele inboedel naar boven gebracht en de grote container van Maersk is beneden, langs de kust, blijven staan.

Ons hele hebben en houden heeft de overtocht van duizenden kilometers goed doorstaan.  Niets is gebroken of beschadigd.  De voorbije dagen ben ik dan ook druk bezig geweest met het openen van de dozen en kratten en alles een plaatsje te geven in onze nieuwe woonst.  De living en de slaapkamers zijn al best gezellig geworden.  Koen heeft zich ontfermd over het ophangen van kaders, verlichting en  het aansluiten van wasmachine en droogkast.   Nog niet alle dozen zijn geopend. Gelukkig hebben we die grote ruimte boven  waar de resterende kartonnen zijn opgeslagen.  De grote garage kunnen we nog niet gebruiken, die hebben de eigenaars nog in gebruik voor de bewaring van een deel van hun meubelen en bezittingen.
Koen is nu reeds 2 weken aan het werk.  Hij heeft al 2 zware weken achter de rug met lange werkdagen maar hij is tevreden. Hij raakt stilaan ingewerkt in het nieuwe systeem en hij begint het reilen en zeilen van de diensten te kennen.  Deze week werkt hij nog fulltime en nadien zou hij elke dinsdag een volledige dag thuis zijn, alsook de woensdagnamiddag.  Vandaag heeft hij z'n eerste eigen consultatie-namiddag gehad.