vrijdag 2 maart 2012

maart 2012

Koen is z'n laatste uren in België aan het doorbrengen.  Zondag 4 maart landt hij in Wellington, eindelijk.  De voorbije weken zijn voor hem nog druk geweest.  Nog heel wat administratie diende te gebeuren de laatste dagen en uren. Alles is tijdig afgewerkt.  Alleen ons huis in Bazel is nog niet verkocht. Hopelijk brengt de lente hierin verandering.
Volgende week heeft Koen nog een week vrijaf.  Zo heeft hij nog enkele dagen de tijd om ook hier nog wat administratie te regelen en wat te bekomen van de jetlag.  Alhoewel... volgende woensdag vertrekt Nore voor 3 dagen op kamp en Koen wil hen één dag en nacht vergezellen.  Elk jaar gaan er een aantal ouders mee, meestal gewoon voor de ambiance.  Vorig jaar heb ik de kinderen naar kamp gebracht en terug opgehaald maar dit jaar kan Koen er een tijdje blijven.  Nore vindt het fijn dat haar papa erbij is voor eventjes.  Ook voor Koen is het een ideale gelegenheid om wat ouders, kinderen, leerkrachten, omgeving  ed...  te leren kennen.  Het schoolkamp gaat door in de Orongorongo Valleys in Wainuiomata.
De eerste nacht slaapt men in tenten, de volgende nacht in een hut - 'Turere Hut'.  De kinderen wandelen naar de hut met rugzak.   Ook dienen ze zelf te koken, de tenten op te zetten en af te breken,... Hopelijk wordt het een 3-daagse met mooi weer.  Voor dit weekend wordt er een  ferme storm verwacht over NZ - vooral zaterdag voorspelt men windstoten van 150km/u.  Alle activiteiten zijn uitgesteld of stilgelegd uit schrik voor het komende weer.  Normaal was er zaterdag voor Hanne en Nore een surf life saving wedstrijd maar deze is verschoven naar latere datum.