vrijdag 24 februari 2012

1 maand verder

We zijn nu een maand hier en we zijn al helemaal op dreef. Alles wat school en sport betreft is geregeld.  Hanne en Nore volgen 3 danslessen in de dansschool in Porirua (ballet, jazz en contemporary), ze volgen een uur tennisles in Plimmerton en ze zijn nog steeds aangesloten bij de Surf Life Saving Club (SLSC) in Paekakariki.  Vorige zondag  hadden ze al hun eerste 'wedstrijd'.

 Het weer zat echt niet mee.  Frisse wind en zwaar bewolkt.  Hanne en Nore hebben beide aan verschillende onderdelen deelgenomen  : run-swim-run,  2 soorten rescue en kneeboarden.  Nore is bij de run-swim-run 9de geworden van de 19 deelnemers.  Niet slecht voor een beginner want het was een heel eind zwemmen in een zware zee. 
Verder zijn er ook wedstrijden voor de + 14 jarigen, + 18jarigen .  De + 18j nemen ook deel aan de wedstrijden 'dragonboating' .  Een van de clubs heeft een boot genaamd 'Leuven'.  Ik vermoed dat ze gesponsord worden door Café Leuven; een gezellig Belgische café in Wellington.


Van 22 februari tot 26 februari is er de 'Océans ' in Mount Maunganui.  Dit is een SLS wedstrijd voor de -14 jarigen waar alle clubs van het hele Nooreiland aan deelnemen.  Wel 1000 kinderen zijn er aanwezig.  De SLSC van Paekakariki is er ook met een aantal 'Nippers' heen.  Wij zagen het niet zitten om dit jaar aan dit evenement deel te nemen. 
Kobe en Eva gaan dit jaar nog steeds turnen in de gymclub in Porirua en ze volgen zwemlessen.
Naast al dat sporten volgt Nore nog gitaarles op school.
Hanne doet er dit jaar ook 'cheerleading' bij op school en maakt ze deel uit van de Stage Challenge Group van Tawa College ( dansgezelschap).  Het is de bedoeling met beide groepen deel te nemen aan wedstrijden.