zondag 5 februari 2012

5 februari 2012

We kamperen al 3 dagen in ons nieuwe huis.  Er zijn weinig/geen meubels (enkel een aantal matrassen op de grond en een oude sofa) maar alle comfort is er wel.  We kunnen douchen, wassen, koken, TV kijken, telefoneren, computeren, ed .  En we krijgen gezelschap van  'Jojo', de poes van de buren. 
Het huis is gelegen op het einde van een doodlopende straat, dus het is hier bijzonder rustig - muisstil.
We genieten van de stilte en de mooie tuin.  De tuin is reeds 30 jaar oud en mooi aangeplant door de vorige eigenaars, die hier 30 jaar hebben gewoond.  Hij staat vol hortensia's, lelies, varens, bougainville, jasmijn, cabbage trees, ...
Hanne is ook al 3 dagen gestart op haar nieuwe school, Tawa College.  Ze stelt het goed.  Ze komt enthousiast naar huis. Tawa college is een grote school ( 1350 leerlingen, waarvan 321 eerste jaars ( year 9).  Er zijn 12 klassen van year 9.  Het is een multiculturele school - heel wat indiërs, chinezen, koreanen, maori's, Europeanen ... alsook een aantal internationale studenten. 
Elke dag geeft les van 8u35 tot 15u20. En op woensdag start de school pas om 9u35.  Hanne heeft een vast lessenpakket dat bestaat uit wiskunde (3u), Engels (3u), wetenschappen (3u), social studies (3u) en 2u sport.  Dit lessenpakket wordt aangevuld met 3 optievakken van ook telkens 3u.  Deze optievakken zijn vrij te kiezen.  Hanne heeft dit jaar gekozen voor Te Reo Maori, Textiel en Plastische opvoeding (arts).  Verder kunnen ze deelnemen aan talrijke schoolteam-sporten ( voetbal, rugby, netball, golf, zwemmen, cricket, waterpolo,  cross country, cheerleading, bowlen, badminton, basketball, hockey, dragonboating, squash, tennis, en meer).  Er is een speciaal sportsdepartment op school, met een eigen sportdirecteur.  Tawa college is ook gekend voor de opleiding muziek, zang en drama.  Een deel van de school is uitgebouwd tot een volwaardig muziekcomplex, met opnamestudio's, geluidsdichte kamers e.d. 
Dinsdag, 7 februari, starten Nore, Eva en Kobe.