donderdag 8 maart 2012

schoolkamp

Nore is sinds gisteren op schoolkamp.  Haar klas verblijft in de Orongorongo Valley, gelegen aan de oostkust van Wellington, op ongeveer een uurtje rijden van Plimmerton.  De eerste nacht hebben ze in tenten geslapen.  De  kampeeruitrusting is van de school (tenten, kookpotten, gasbranders en barbeque's).
De kinderen dienen zelf een matras, slaapzak en eten mee te brengen.
Koen is er vorige nacht ook blijven slapen en in de namiddag is hij meegegaan op avontuur : een wandeling naar de zeeleeuwenkolonie in de buurt.

Koen is jammer genoeg niet het hele kamp kunnen blijven maar hij heeft toch een beetje voeling gehad met de school en de werking van de school.  Deze middag ben ik hem terug gaan ophalen daar hij nog wat administratie in orde dient te brengen voor maandag.  Want maandag begint z'n eerste werkdag om 7u30.
Deze  namiddag is Nore met de klasgroep naar een 'berghut' gestapt om er de nacht door te brengen. Gepakt met een rugzak slaapgerief en eten zijn ze naar 'boven' getrokken.  De wandeling zou een 2-tal uur duren.  Morgen dalen ze terug af naar het tentenkamp.
De Orongorongo Valley is een erg groot natuurreservaat waar heel wat wandelpaden zijn , kampeer- en picknickplaatsen, lodges, ...  Een gebied dat we zeker in één of ander weekend willen verkennen.