dinsdag 10 april 2012

schoolholidays easter

Het paasweekend zit erop en we hebben genoten van prachtig zomerweer.  Ook de maand maart is bijzonder zonnig geweest.  De kinderen hebben 2 weken vakantie en Koen had nu 4 dagen verlof.  We hebben 4 dagen buiten doorgebracht: van ontbijt 's morgens tot BBQ 's avonds. In NZ wordt er erg veel geBBQd.  Bijna iedereen heeft een gasBBQ in de tuin.  Ook wij hebben nog een oud exemplaar van de vorige eigenaars en we gebruiken deze BBQ meermaals per week. 
Paasweekend is in NZ één van de weinige dagen waarop de winkels gesloten zijn.  Men is bij wet verplicht te sluiten tijdens Pasen.  Wie zijn zaak openhoudt, krijgt een boete van 1000 dollar (een 600 euro).  Toch zijn op Goede vrijdag en Paasmaandag vele zaken open.  Op deze publieke verlofdagen rekent men in restaurants en café's wel een extra vergoeding van 15% aan . 

  Op Goede Vrijdag hebben we geen restaurants bezocht.  We hebben daarentegen een wandeling van een 8 tal km langs de kust gedaan.  Een wandeling van Plimmerton naar Pukerua Bay.  Een bijzonder mooie tocht en je komt er geen mens tegen !  Wat wonen we toch op een prachtige plek !  Voor Kobe en Eva was deze tocht wel een uitdaging maar ze hebben het zonder al te veel gezeur afgelegd.
We zijn van bij ons thuis te voet vertrokken en we hebben het geluk gehad net een school dolfijnen te spotten die de baai van Plimmerton kwamen binnen gezwommen. Wel een groep van 15 dolfijnen. Heb er jammer genoeg geen foto's van kunnen nemen, ze zaten iets te veraf in zee.


Tijdens de wandeling hebben we 3 zeehonden gezien, twee al zwemmend in zee en eentje al zonnebadend op het strand.
In totaal zijn we een 4u30 onderweg geweest.  Na afloop hebben we ons getrakteerd op een welverdiend ijsje.
Zondag was het Pasen.  De kinderen vonden het prettig chocolade eitjes te kunnen rapen in de tuin.  Aansluitend op de 'Easter egg hunt' was het zalig ontbijten op het terras.

Vandaag, Paasmaandag, hebben we doorgebracht in Wellington Zoo.  De zoo ligt in het centrum van Wellington. 

Het is geen grote dierentuin en je kan er geen grote dieren bewonderen maar je vind er bvb giraffen, kangoeroe's, chimpasee's, kiwi's, otters, pinguins, wilde honden, beren en luipaarden. Het is een erg leerrijke dierentuin.  Om het half uur kan je een uitlegsessie volgen bij één van de kooien/dieren of je kan binnen in het operatiekwartier een verzorging van een dier bijwonen , je kan er de giraffen voederen , sommige dieren aaien ...enzo .... 

 De ganse dag word je ondergedompeld in de dierenwereld en ervaar je de dieren van heel dichtbij.