woensdag 2 mei 2012

1 mei 2012

Een ijzige zuiderwind snijdt door Plimmerton.  De kou gaat door merg en been. Overdag, als de zon schijnt, is de scherpe wind draaglijk maar 's avonds, na zonsondergang, wordt het echt koud. Als de zuiderwind de kop op steekt, is Wellington de koudste plek op aarde, althans zo voelt het toch.  Ons houtvuur brandt gezellig en Jojo de poes ligt languit voor de kachel. 
Vandaag alweer een hele voormiddag in de tuin gewerkt, samen met Koen want op dinsdag is hij steeds thuis. Een hele container vol onkruid , takken en struikgewas hebben we opgeruimd.  Volgende dinsdag komt een tuinman wat helpen en worden de grote bomen gesnoeid.  Het was eens nodig wat opkuiswerk in de tuin te doen; sommige delen waren helemaal overwoekerd.  We willen een aantal nieuwe aanplantingen doen; een aantal typische bomen/planten van NZ zoals  Nikaupalmen, Prothea's en Flax rond het huis zetten . 
We kunnen ook al wat beginnen te dromen over de inrichting en verbouwing van de woning want de lening voor het huis hier is goedgekeurd.  oef !  Eigenlijk is het hele proces vlot verlopen, zonder al te veel papierwerk en bewijzen.  Tegen midden volgende week zou de verkoop van het huis helemaal afgerond zijn. 
De kinderen zitten nu in Term2 en deze loopt door , non-stop, tot 29 juni. Hier heb je niet al die extra verlofdagen.  Ik vermoed dat het hele schooljaar maar een 4-tal extra vakantiedagen telt.  Al die katholieke feestdagen kent men hier niet.   In Term 2 beginnen de laatstejaars aan een nieuwe 2de taal.  Nore heeft dit jaar Spaans gekozen.  Verder staat deze termijn in het teken van de netball.  Nore speelt mee met het schoolteam.  Elke zaterdag om 9u spelen ze wedstrijden tegen andere scholen uit de buurt.  Vorige week hebben ze de eerste wedstrijd gewonnen. That's the way to go ! Binnen een 3 tal weken gaat ook de cross-country (loopwedstrijd )van start. Nore traint nu een aantal keer per week.  Ze heeft er precies zin in.
Zeker nu ze een 3de plaats heeft behaald op de Grand Traverse mini-triathlon.  Ze is van de 30 deelnemende meisjes 3de geworden.