donderdag 31 mei 2012

cross country 2012

Koen's broer, Dirk, is vertrokken richting België.  Hij gaat met leuk nieuws naar huis want hij heeft een job aangeboden gekregen in Dunedin (Zuid-eiland).  Ik denk wel dat hij, samen met  z'n vrouw Karin en hun 2 zonen, de oversteek naar NZ zal wagen. 
De laatste weken blijft het erg zonnig.  Alleen 's nachts kan het sterk afkoelen (4 graden) maar overdag halen we gemiddeld 15 graden.  Enkel bij extreme zuidenwind blijft de temperatuur onder de 10 graden.
Het is ideaal weer om in de tuin te werken.  Ik heb al heel wat nieuwe aanplantingen gedaan.  We proberen zoveel mogelijk typisch NZlandse planten aan te kopen (Flax, cabbagetree, nikaupalm, hebe en varens).  Ook heb ik 2 primitieve 'serre's' ( een houten bak met een oude glazen douchedeur erop) opgeknapt.  Ik wil proberen om er sla en aardbeien in te kweken.

Op 'rustdagen' genieten we nog steeds van een wandeling langs de Pauatahanui Inlet of  Oriëntal Bay in Wellington.
Op één van onze wandelingen hebben we een uiterst zeldzaam vogeltje gezien, een shore plover.  Er zijn over de hele wereld nog maar een 250-tal shore plovers in leven.  Een groot deel van hen zit hier op Mana Island en af en toe komen ze hier in Plimmerton aan land. Een ander broedgebied is op de Chatham Islanden.

Op school hebben de kinderen de cross-country (loopwedstrijd) achter de rug.
Vanaf year 7 en 8 wordt het  serieus en kunnen kinderen doorstoten naar volgende rondes.  Het is een soort afvalrace - de eerste 10 mogen steeds door. Hanne was in Tawa college 7de van de 145 meisjes en vandaag heeft ze in Upper Hutt gelopen tegen andere school van de Wellington- en Kapiti Coast regio.  Zoals verwacht eindigde ze niet bij de eerste 10.

Nore versierde de 1ste plaats van de year 8 girls in Plimmerton school.  Volgende donderdag loopt ze in Battle Hill tegen andere scholen uit de buurt.
Ook Kobe en Eva namen deel aan de scholencross van Plimmerton School

Elk jaar zijn er heel wat ouders van de partij om voor de kinderen te supporteren.