maandag 8 augustus 2011

ski

Afgelopen weekend hebben we het druk gehad. Enerzijds met het zoeken naar een nieuwe skibroek voor Hanne (en uiteindelijk één gevonden 'oef') en anderzijds met het verder werken aan het 'Science project' van Hanne.
Hanne en Nore maken deel uit van het school ski team. Hanne zit in het team, Nore is reserve.  Omdat het Hanne's laatste jaar is op Plimmerton School neemt zij deel, met nog 5 andere leerlingen, aan het senior kampioenschap.  Nore kan volgend jaar 'mee-racen', nu gaat ze mee als reserve.  Eind deze maand is er 'The North Island School Champ' in Whakapapa. 
Verder zijn Nore en Hanne ( samen met nog 10 andere leerlingen van year 7 & 8) geselecteerd met hun Science project om deel te nemen aan een grote tentoonstelling omtrent wetenschap in Victoria University in Wellington.  Hanne had dit weekend nog heel wat werk aan haar logboek.

Daar de kinderen deel maken van het school skiteam zijn we in de vakantie voor een paar dagen naar de bergen getrokken. Naar Ohakune - Turoa, op een kleine 4 uur rijden van Plimmerton.
Turoa is een klein skigebied, maar groot genoeg om je er een dag plezierig bezig te houden op de latten. Het was er prachtig weer en Koen, Hanne en Nore zijn, zoals gewoonlijk, met de eerste lift vertrokken en met de laatste teruggekomen.