dinsdag 27 maart 2012

container

Zaterdag 17 maart is de container met de hele inboedel uit Bazel aangekomen in Wellington. Dinsdag 20 maart heeft de firma Grace alles netjes thuisgeleverd. Alles is vlot verlopen met douane en controles. Dinsdagnamiddag heeft een afgevaardigde van de MAF (Ministry of Agriculture and Forestry - Biosecurity) al onze outdoor spullen (golfzakken, tuingereedschap, tent, rubberen laarzen, ...) komen controleren om te zien of deze geen restanten van aarde, zand, ongedierte , ed... van Belgische bodem bevatten.  Alles werd clean en zuiver bevonden.
  De hele container was te groot om door onze smalle straat naar boven te rijden.  Men heeft met een kleine vrachtwagen, in 3 keer, de hele inboedel naar boven gebracht en de grote container van Maersk is beneden, langs de kust, blijven staan.

Ons hele hebben en houden heeft de overtocht van duizenden kilometers goed doorstaan.  Niets is gebroken of beschadigd.  De voorbije dagen ben ik dan ook druk bezig geweest met het openen van de dozen en kratten en alles een plaatsje te geven in onze nieuwe woonst.  De living en de slaapkamers zijn al best gezellig geworden.  Koen heeft zich ontfermd over het ophangen van kaders, verlichting en  het aansluiten van wasmachine en droogkast.   Nog niet alle dozen zijn geopend. Gelukkig hebben we die grote ruimte boven  waar de resterende kartonnen zijn opgeslagen.  De grote garage kunnen we nog niet gebruiken, die hebben de eigenaars nog in gebruik voor de bewaring van een deel van hun meubelen en bezittingen.
Koen is nu reeds 2 weken aan het werk.  Hij heeft al 2 zware weken achter de rug met lange werkdagen maar hij is tevreden. Hij raakt stilaan ingewerkt in het nieuwe systeem en hij begint het reilen en zeilen van de diensten te kennen.  Deze week werkt hij nog fulltime en nadien zou hij elke dinsdag een volledige dag thuis zijn, alsook de woensdagnamiddag.  Vandaag heeft hij z'n eerste eigen consultatie-namiddag gehad. 

maandag 19 maart 2012

familieuitstap

Wat een prachtig weekend; geen wolkje aan de lucht, blauwe hemel, azuurblauwe zee.  Na een drukke werkweek hebben we zaterdag nog eens familieuitstap gedaan langs de kust van Wellington.  De Red Rock nature reserve is een geweldige plaats voor een daguitstap. De kust is er adembenemend mooi, één brok natuur.   Je kan er lange wandelingen maken en het is er toegelaten om met een 4x4 te rijden.  Wij hebben een deel van het wandeltraject met de jeep afgelegd en een deel verder gewandeld. 
Langs deze kust vind je reuze-zeewieren en heb je kans zeeleeuwen te zien.
Ook vind je er van die zeer afgelegen 'vakantiehuisjes' waar vooral vissers en duikers hun weekend doorbrengen. 


De werkweek is terug begonnen.  We weten terug wat te doen want sinds zaterdag is de container met ons meubelen  aangekomen in Wellington en deze worden morgen geleverd. Onze hele inboedel, 45 m³, moet morgen een plaatsje krijgen in ons nieuwe huis.  Hopelijk vindt alles een plaatsje ....

dinsdag 13 maart 2012

eerste werkdag

Gisteren is Koen gestart in Wellington Hospital en hij is tevreden naar huis gekomen.  Het ziet ernaar uit dat het systeem hem wel ligt.  Hij is in ieder geval al verwend met een up to date- gsm die van alle technologische snufjes is voorzien.
Het voorbije weekend was het echt zomerweer. We hebben kunnen genieten van ontbijt in het zonnetje en BBQ op het terras.


 Zaterdag was er een fundraising evenement op Tawa college, een soort kermis. Een aantal leerlingen gaan met het netball-team naar Brisbane (Australië) vandaar de geldinzamelactie. We zijn er in de namiddag even langsgegaan.  Zo steunen we het project en zien we de school nog eens. 
Tawa College is een grote school met erg veel faciliteiten (zoals mooie tennisvelden).
Voor de kinderen was er vanalles te doen. 
Zondagvoormiddag hadden Nore en Hanne één van hun laatste surf life savingcarnivals.  Alweer vroeg uit de veren want om 8u15 werden we verwacht in Paekakariki surfclub.
Nore is 3de geworden in de sprint op het strand.


Er is altijd een gezellige sfeer tussen de jongeren, heel gemoedelijk.
Kobe en Eva amuseren zich met het bouwen van bruggen, dammen, het zoeken naar schelpen...
En van al dat gespeel krijg je honger.  Een 'sausage sizzle' is één van hun favoriete NZse BBQ gerechten; gewoon een sneetje brood, een worstje vanop de BBQ, ketchup en ajuintjes.  Laat het smaken.

donderdag 8 maart 2012

schoolkamp

Nore is sinds gisteren op schoolkamp.  Haar klas verblijft in de Orongorongo Valley, gelegen aan de oostkust van Wellington, op ongeveer een uurtje rijden van Plimmerton.  De eerste nacht hebben ze in tenten geslapen.  De  kampeeruitrusting is van de school (tenten, kookpotten, gasbranders en barbeque's).
De kinderen dienen zelf een matras, slaapzak en eten mee te brengen.
Koen is er vorige nacht ook blijven slapen en in de namiddag is hij meegegaan op avontuur : een wandeling naar de zeeleeuwenkolonie in de buurt.

Koen is jammer genoeg niet het hele kamp kunnen blijven maar hij heeft toch een beetje voeling gehad met de school en de werking van de school.  Deze middag ben ik hem terug gaan ophalen daar hij nog wat administratie in orde dient te brengen voor maandag.  Want maandag begint z'n eerste werkdag om 7u30.
Deze  namiddag is Nore met de klasgroep naar een 'berghut' gestapt om er de nacht door te brengen. Gepakt met een rugzak slaapgerief en eten zijn ze naar 'boven' getrokken.  De wandeling zou een 2-tal uur duren.  Morgen dalen ze terug af naar het tentenkamp.
De Orongorongo Valley is een erg groot natuurreservaat waar heel wat wandelpaden zijn , kampeer- en picknickplaatsen, lodges, ...  Een gebied dat we zeker in één of ander weekend willen verkennen.

vrijdag 2 maart 2012

maart 2012

Koen is z'n laatste uren in België aan het doorbrengen.  Zondag 4 maart landt hij in Wellington, eindelijk.  De voorbije weken zijn voor hem nog druk geweest.  Nog heel wat administratie diende te gebeuren de laatste dagen en uren. Alles is tijdig afgewerkt.  Alleen ons huis in Bazel is nog niet verkocht. Hopelijk brengt de lente hierin verandering.
Volgende week heeft Koen nog een week vrijaf.  Zo heeft hij nog enkele dagen de tijd om ook hier nog wat administratie te regelen en wat te bekomen van de jetlag.  Alhoewel... volgende woensdag vertrekt Nore voor 3 dagen op kamp en Koen wil hen één dag en nacht vergezellen.  Elk jaar gaan er een aantal ouders mee, meestal gewoon voor de ambiance.  Vorig jaar heb ik de kinderen naar kamp gebracht en terug opgehaald maar dit jaar kan Koen er een tijdje blijven.  Nore vindt het fijn dat haar papa erbij is voor eventjes.  Ook voor Koen is het een ideale gelegenheid om wat ouders, kinderen, leerkrachten, omgeving  ed...  te leren kennen.  Het schoolkamp gaat door in de Orongorongo Valleys in Wainuiomata.
De eerste nacht slaapt men in tenten, de volgende nacht in een hut - 'Turere Hut'.  De kinderen wandelen naar de hut met rugzak.   Ook dienen ze zelf te koken, de tenten op te zetten en af te breken,... Hopelijk wordt het een 3-daagse met mooi weer.  Voor dit weekend wordt er een  ferme storm verwacht over NZ - vooral zaterdag voorspelt men windstoten van 150km/u.  Alle activiteiten zijn uitgesteld of stilgelegd uit schrik voor het komende weer.  Normaal was er zaterdag voor Hanne en Nore een surf life saving wedstrijd maar deze is verschoven naar latere datum.