woensdag 16 februari 2011

16/02/2011

Eindelijk is ons huis wat op orde.  Terwijl de kinderen op school zitten heb ik even tijd gehad om 'ons' huis wat opnieuw in te richten.  De eigenaars hebben heel veel van hun spullen laten staan (boeken, cd's, e.d. ...) zodat de meeste rekken en kasten gevuld zijn hun spulletjes.  Nu heb ik wat kasten en rekken herschikt en verplaatst zodat onze zaken ook een eigen plaats hebben gekregen.  Het geeft een goed gevoel wat orde in huis te hebben. 
Vandaag heb ook even wat tijd uitgetrokken om eens naar 'The Mediterraneanfood Shop' te rijden in Paraparaumu.  Gewoon om te zien of daar meer Europese voedingswaren te vinden zijn maar buiten wat Italiaanse deegwaren, zoetigheden, wijnen en oliën was er niet veel meer dan in de gewone supermarkt. Eigenlijk hebben we hier niets tekort alleen de smaak van het gehakt (hamburgers en worst) vinden de kinderen niet zo bijzonder.  Slagers zijn hier niet zo te vinden - vleeswaren worden veelal verkocht in de supermarkt.  Maar ondertussen heb ik in Paekakariki een delicatessenzaak ontdekt die wel 'european style bradwurst' verkoopt.  Ook kan je er heerlijke gebakjes en brood kopen en ze maken er verse lekkere 'woodfired pizza's' -( very yummy zeggen de kiwi's als iets lekker is - Nieuw-Zeelands engels heeft zo van die rariteiten) .  Het is trouwens een erg gezellig winkeltje/bistrootje (zie foto).
Ook de weg naar Paekakariki is adembenemend mooi.  Je rijdt langs de kust en je hebt een prachtig zicht op het 'Kapiti Island'. Het Kapiti Island is deels bewoond maar het is vooral een vogel/natuurreservaat dat je op aanvraag kan bezoeken.   Bij helder weer zie je ook het Zuideiland in de verte liggen.
Ook van hier in Plimmerton kan je bij zonnig weer het zuideiland goed zien liggen.  Vanuit Plimmerton kijk je op een ander eilandje dat in zee ligt ' Het Mana Island ' . Op Mana Island woont niemand . (Zie onderstaande foto.)