zaterdag 26 februari 2011

kamp

Maandag vertrekt Nore op kamp met de klas. Ze gaan 3 dagen kamperen in het Kaitoke Regional Park in Upper Hutt. De kinderen slapen per 2 of 3 in tenten en ze moeten zelf hun maaltijden voorzien.  Dus vandaag zijn we met 2 vriendinnetjes inkopen gaan doen in Porirua.  De kinderen mochten zelf hun menu samenstellen.  Daar er geen deftige koelsystemen mee gaan (enkel een paar koelboxen) mogen ze enkel de eerste avond vers vlees eten.  De andere dagen dienen ze zich te vullen met pasta, brood, muesli, ed...
De school voorziet de tenten, de gasbranders en het kookgerei.  Vorige week hebben de klassen al eens geoefend hoe ze een tent moeten opzetten.  Ben benieuwd.  Nore kijkt erg uit naar deze uitstap.
Volgende week (7 maart) is Hanne aan de beurt. 
De laatste jaars (year 7 and 8, dus Nore en Hanne) gaan kamperen in tenten.  Year 5 & 6 gaan ook op kamp maar kamperen in blokhutten en year 3 en 4 gaan één nachtje in de zoo slapen in Wellington.  De eerste jaars, Kobe & Eva, gaan volgende week op daguitstap naar Battle Hill.
Morgen, zondag 27 februari, heb ik met de kinderen een uitstap geboekt naar Kapiti Island.  Kapiti Island is een natuurreservaat en daar het eiland 'possumvrij'  zijn er heel wat vogels te zien.  NB. een possum is een nachtdier (een buidelrat) die  in Nieuw- Zeeland een echte plaag is geworden.  Volgens de literatuur zijn er 70 miljoen possums in NZ en elke nacht vreten ze in de Nieuw-Zeelandse' bush'gebieden tonnen kostbare vegetatie en vogeleieren op. Het DOC, Departement of Conservation, de NZ tegenhanger van Natuurpunt, is erin geslaagd enkele gebieden en verschillende eilanden te vrijwaren van de buidelratten. Zo zijn de kiwi, de takehe en andere vogelsoorten die met uitsterven bedreigd waren met succes geherintroduceerd.  Kapiti Island is één van deze gebieden.  Je hebt dan ook een 'permit' nodig om het eiland te kunnen bezoeken en er worden slechts een 50-tal mensen per dag toegelaten.  Morgenvroeg moet ik wel nog eens informeren of de boottocht  kan doorgaan. 
In Christchurch blijft de grond zich verzetten.  Dagelijks zijn er meer dan 15 oppervakkige naschokken met een magnitude van 3.1 tot 4.5 .  Volgens seismologen was de aardbeving van 22 februari jl.  ook een 'afterschok' van de beving in september.  Tussen september en nu is het aardoppervlak in Christchurch constant aan het bewegen.  Ik vraag me toch af waar dit gaat eindigen.