woensdag 2 maart 2011

kapiti island

Zondag 27 februari 2011 - daguitstap naar Kapiti Island. 
Vroeg uit de veren want om 7u 's morgens moest ik de ferrymaatschappij nog eens contacteren om te zien of de overtocht kon doorgaan. Er wordt een zonnige dag voorspeld dus de overzet vaart uit.
Het duurt even voor we kunnen uitvaren.  We wachten op het strand want de boot wordt in het water 'geladen' met een tractor.  Ondertussen spelen Hanne en Nore een partijtje golf en cricket met wat gevonden drijfhout.
De overtocht duurt maar een 20 min. 

Op het eiland krijgen we wat uitleg van een gids over de fauna en flora en de geschiedenis.  Daarna kunnen zelf 5u op ontdekkingstocht gaan.  We volgen de wandelpaden en besluiten de wandeling van 4,5 km te doen naar de top van één van de heuvels.  Het uitzicht is wijds, over de oceaan, geen vast land meer te bespeuren.  Eénmaal op de top worden we nieuwsgierig in de gaten gehouden door een 'weka' (soort loopvogel)
De kinderen vinden het boeiend om zo in het wild op zoek te gaan naar vogels.  Zelfs de kleinste vogeltjes worden interessant.  We hebben jammer genoeg geen verrekijker mee want op het eiland is een groot meer waar heel wat watervogels zitten.  Ik zie een paar steltlopers, reigers en zwarte zwanen.  Deze trekken al lang onze aandacht niet meer want we zien deze watervogels dagelijks als we naar school rijden.  De kinderen zijn vooral op zoek naar de 'kaka' ( soort papegaai) en de 'redheaded parekeet'.  De parkieten hebben we vaak zien overvliegen.  Deze parkiet lijkt op een felgroen dwergpapegaaitje met een rode kop - heel vinnige vogel en atlijd per 2 te zien.  Verder hebben we massa's 'tui's' , 'weka's, zwaluwen ,robins' 
en 1 lepelaar gezien. En na lang zoeken uiteindelijk ook 2 kaka's.
Ze zaten bij één van de blokhutten.  Deze hutten kan je huren voor 1 nacht zodat je een avond aan kiwispotting kan doen. Er zitten nl. 1400 little spotted kiwi's op Kapiti Island.  Maar dat is een uitstap voor later.  Koen komt half april naar Nieuw-Zeeland en als het weer het nog toelaat plannen we zeker een overnachting op Kapiti.  Dit bezoek was in ieder geval geslaagd.
Bij het naar huis rijden hebben we nog even genoten van de zon op Waikanae Beach, een echt zandstrand met een mooi uitzicht op Kapiti.  En zoals gewoonlijk amuseren de kinderen zich met het maken van constructies van drijfhout.

Aan Waikanae beach is een klein parkje en  daar heeft men voor de kinderen een superlang touw in de hoge bomen gehangen.  Alweer pret alom...