woensdag 9 maart 2011

kamp hanne

Hanne is terug van het schoolkamp.  Ze heeft 3 toffe dagen gehad - een wandeling gedaan met gids door het woud/bos, fietstocht tot aan de Rimutaki summit, kampvuur, in de rivier gespeeld, avondspel, eigen eten klaargemaakt op de bbq,... teveel om op te noemen. Ze heeft er duidelijk van genoten  Op de plaats waar het schoolkamp doorging,  het Kaitoke Regional Park, werd een deel van de film van The Lord of the Rings opgenomen.  Dat alleen al maakt het voor de kinderen speciaal. 
Je voelt dat de herfst stilaan zijn intrede maakt.  Deze morgen slechts 8°C.  Het wordt tijd om 's morgens met een fleece naar school te gaan.  De kinderen op kamp hebben 's nachts duidelijk kou geleden. Hanne heeft zelfs met haar fleece, muts, sjaal en kousen aan geslapen.  Gelukkig schijnt overdag de zon volop zodat het tegen de middag wel terug lekker warm wordt.
Nore en Hanne zijn 'geselecteerd' voor het schoolteam Rugby - meer bepaald het Rippa Rugby Team.  Volgende week dinsdag spelen ze hun eerste match tegen andere scholen.  De hele dinsdag wordt er van 9u30 tot 14u rugby gespeeld.  Ben benieuwd.  Ik hoop dat ze ondertussen de spelregels wat doorhebben.
En vandaag is Nore begonnen aan haar eerste gitaarles.  Elke dag is op school een muzieklerares aanwezig die tijdens de schooluren gitaarles geeft.  Je kan er ook drum, piano, klarinet en keyboard leren. Hier hoef je al deze activiteiten niet na de schooluren te volgen.  De school maakt er graag tijd voor vrij om dit tijdens de lesuren te laten verlopen. 
Op dinsdag volgen de kinderen ook zang ('koor' - wel met moderne liedjes) en Kapa Haka (maori-dans). 
Iedere week valt er iets nieuws te beleven.