dinsdag 15 maart 2011

Weekend 12-13 maart 2011

Het weekend zit erop.  Het is een prachtig weekend geworden - 23°C, helblauwe hemel en windstil.  Hier, in Plimmerton, was er op zaterdag en zondag een viswedstrijd , een 'fishing competition'. Veel boten begeven zich van 's morgensvroeg op het water om tegen de late namiddag terug voet aan wal te zetten met een grote hoeveelheid vis en schaaldieren. 's Avonds wordt de vangst per opbod verkocht en de opbrengst van de verkoop gaat naar de bootclub in Plimmerton.  Ook wij gingen zaterdag naar de visverkoop, gewoon om te zien wat er aan verse vis werd binnengebracht. 
Enorme zeevissen en grote kreeften werden verkocht.  Mijn buurman had ook zo'n immense vis gevangen en gekocht en gisteren heeft hij ons een paar stukken visfilet ,zo groot als een zesrib, cadeau gedaan.

Zondag zijn we een namiddag naar het openlucht zwembad in Waikanae (40min rijden) gegaan. 2 schoolvriendinnetjes, McKenzie en Maia, zijn met ons meegereden.  De 'outdoor pool' in Waikanae is verwarmd.    De kinderen hebben van 14u tot 18u30 in het water gezeten.  Ze hadden met moeite tijd voor een ijsje.