dinsdag 22 maart 2011

weekend 19-20 maart

Het voorbije weekend was het prachtig weer - 22°C.  De kinderen hebben 2 dagen in en op het water doorgebracht. 
Zaterdag zijn we allen meegegaan met de familie van McKenzie, Nore's schoolvriendinnetje, naar de Ruamahanga River in de Wairarapa (1u30min rijden). Ze gingen er waterskiën. 
Hanne en Nore hadden in België al eens een paar lessen gewaterskied.  Op die latten blijven rechtstaan was voor hen dan ook geen probleem. 

Kobe en Eva kunnen nog niet waterskiën maar zij hebben genoten van een ritje op de 'seabiscuit' (een grote band die achter de boot wordt gehangen).



Zondag was het surfweer.  Maar alvorens naar de surfclub te gaan, zijn we een kijkje gaan nemen in het 'Marine Discovery Centre' in Island Bay.  Het Marine Discovery Centre is een slechts een klein gebouwtje gelegen in één van de baaien rond Wellington maar er is erg veel materiaal aanwezig voor de kinderen.  Zo is er een voelbak met allerlei soorten zeedieren (krabben, slakken, zeekomkommers, zeesterren, schelpen ...). Erg interessant.  Verder heb je er verschillende aquaria met wat aparte vissen en zeespecies (zeepaardjes, octopussen, pauashells, zee-anemonen , steenvissen... ).

 Het centrum is enkel op zondag voor het publiek maar het heeft een speciaal schoolprogramma tijdens de week. Na wat uitleg te hebben gekregen gaan de kinderen zelf met snorkels op zoek naar allerlei schelpen , krabben, zeesterren ....in het ondiepe zeewater.
In de baaien, tussen de rotsen en de ondiepe plassen is er hier heel wat te vinden. Hanne, Nore ,Eva en Kobe doen niets liever dan op ontdekking gaan.  In onze garage ligt al een hele collectie zeekrabben, sponsen, schelpen...
Zondagnamiddag hebben hanne en nore eindelijk nog eens kunnen oefenen op hun surfboard. 

En zo is mijn wagen elke weekend volgeladen om koolbox, handdoeken, zwemgerief, strandstoelen, schepjes e.d.