zondag 2 januari 2011

hongkong - auckland

We zijn op 31 december goed aangekomen in Nieuw-Zeeland.  De vluchten zijn prima verlopen, ook voor de kinderen.  Wel wat last gehad van de uurverschillen.  Zo hebben we oudjaar in ons bed doorgebracht. Opblijven tot 12u s nachts ging echt niet; we hebben zelfs 13u aan een stuk geslapen. 
Om de lange vlucht te breken hebben we 4 dagen in HongKong doorgebracht.  Een indrukwekkende stad, gelegen tussen groene heuvels en opgebouwd uit enorme wolkenkrabbers.  Een  propere ultra-moderne stad van 7,5 miljoen inwoners met een heel goed uitgebouwd openbaar vervoersnet. Zeker een bezoek waard.  Ook de kinderen waren onder de indruk van HongKong.
Momenteel vertoeven we in Auckland.  Het weer is er prachtig (25 graden- blauwe hemel).  Gisteren de stad bezocht en genoten van een lekkere maaltijd op een terras in de haven. Vandaag een auto gekocht op de automarkt.  Het is nog steeds als 12 jaar geleden - auto betalen en er meteen gebruik kunnen van maken.  Het is hier nog steeds aangenaam vertoeven. Winkels zijn open van 6u s morgens tot middernacht; soms zelfs 24u/24u.  Ook op feestdagen blijft hier alles mogelijk. Zelfs vandaag op zondag 2 januari is alles open.
Morgen plannen we een dagje zee.
De kinderen voelen zich hier op hun gemak en genieten van de buitenlucht.
We hebben al heel wat foto's genomen.  Ik hoop ze binnenkort op internet te kunnen zetten.
Op 6 januari rijden we naar ons huurhuis in Pauatahanui, dit is een 750 km rijden van Auckland.
We hopen daar snel internet aan te sluiten.
Verder wensen we aan allen een gelukkig en vreugdevol 2011 .