woensdag 12 januari 2011

Wellington

Vandaag zijn we met de trein naar Wellington gegaan. Eén van de weinige treinverbindingen in Nieuw-Zeeland. Op 25 min.ben je met de trein midden in het stadscentrum.  Wellington is geen grote stad.  Nochtans is het wel de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Wellington telt ruim 250.000 inwoners; in Auckland daarentegen wonen 1,5 miljoen mensen. In totaal wonen er 4,5 miljoen mensen in NZ.  De meesten wonen op het noordeiland (het noordeiland is 8x groter dan België).  Het zuideiland is zeer dun bevolkt en één brok natuurpracht.
Wellington is een erg Europese stad ( bijna geen Aziaten - in Auckland daarentegen wonen heel veel Aziaten).  Je vindt er mooie winkels en massa's gezellige restaurantjes, koffiebars en cafeetjes.  Vooral de ligging aan de zee geeft deze stad een speciaal karakter.  Ook rondom rond zie je overal groene heuvels.
Het is de meest zuidelijk gelegen hoofdstad ter wereld en het waait er vaak. Vandaar dat Wellintong ook 'Windy Wellington' wordt genoemd.
We hebben alweer genoten van een mooie zonnige dag.  Nochtans wordt het eens tijd om wat meer huishoudelijk in actie te schieten want ook aan de andere kant van de wereld stapelt de was zich op ...