woensdag 19 januari 2011

tropisch warm

Eergisteren licht stormweer, vandaag tropische temperaturen.  Zwoel weer.  Eva zoekt al snel verkoeling in het zwembad.  Ook Hanne en Nore volgen haar snel.  Kobe blijkt niet zo'n waterrat te zijn-het zwembad zegt hem niet veel.  Eva neemt dagelijks een duik in het water en ze geniet ervan.
Deze avond is het fel beginnen te regenen.  Gelukkig ... ja,... we zijn blij dat het regent.  Ons huis is namelijk niet aangesloten op de waterleiding.  De hele waterhuishouding wordt verzorgd door een grote watertank onder de grond. Iedereen hier in de straat heeft zo'n watertank.  En zo te horen, zijn er heel wat mensen niet  aangesloten op het waternet.  Velen hebben een watertank of grote regenput.     Dus tijdens de zomermaanden dienen we voorzichtig om te springen met water.  En dat doen we ook.   Het is voor mezelf en de kinderen een goede leerschool - meerdere keren per dag wordt gezegd : voorzichtig met het water ! De kraan dicht draaien tijdens het tandenpoetsen, enkel wassen als de wastrommel goed vol zit, met 4 in bad, niet te lang douchen,...  allemaal zaken waar we in België geen erg in hadden.  
Sinds vandaag zijn de kinderen ook ingeschreven in een turnclub in Tawa.  De club heet 'Bigair' en heeft als slogan ' Fit kids fly higher'. Hanne en Nore gaan er trampoline, tumbling en team extreme (turnen voor gevorderen) doen; Kobe en Eva gaan een uurtje recreatief turnen volgen.  Zo te zien lijkt het een toffe gymclub.  Er is in ieder geval heel veel materiaal aanwezig en we werden er erg vriendelijk ontvangen.  Maandag 31/1 beginnen de lessen.  Nore en Hanne kijken er al naar uit om terug in actie te schieten.  Weliswaar gaan ze niet meer het aantal uren trainen als in België.  De resterende uren willen ze opvullen met zwemmen, golfen en dansen. 
Sinds maandag is het 'huisonderwijs' stilaan gestart. Voor Hanne is het even zoeken hoe we al die vakken het best verwerken.  Meerdere vakken per week of een vak gedurende een langere tijd instuderen.  Momenteel kiezen we voor het laatste en zijn we begonnen met Frans.  Ook Nore heeft haar schoolopdrachten voor deze week al deels afgewerkt, Eva doet flink haar taaloefeningen en Kobe .... die speelt... Nintendo.