zaterdag 29 januari 2011

Te Papa

Daar volgende week woensdag de school begint en omdat we een tijdje uit de buurt willen blijven van stranden en  rivieren (we zijn allemaal meerdere keren gebeten door 'sandflies ' en die beten jeuken verschrikkelijk !! ) zijn we vandaag  naar het Te Papa Museum in Wellington getrokken om er vanalles te leren over Nieuw-Zeeland en zijn bevolking. Het museum bestaat uit 6 verdiepingen en vertelt alles over de fauna en flora, de unieke natuurverschijnselen, de geschiedenis, de maori-cultuur en andere culturen uit de Pacific, de bevolking en de specifieke kunst. Alle permanente tentoonstellingen gaan over Nieuw-Zeeland en je verveelt je er geen seconde.  Het museum  is tevens voorzien van alle nieuwe technologie en de kinderen kunnen er honderd en één activiteiten doen.  Hanne, Nore, Eva en Kobe zijn een ganse middag op ontdekkingstocht geweest.  Geweldig vonden ze het.  Daar we maar 1/3 van het geheel hebben kunnen beleven, zijn we van plan om zondag de andere 2/3 te gaan ontdekken.  De toegang is trouwens gratis !!
Maar alvorens ons vandaag helemaal te laten onderdompelen in Nieuw-Zeeland, zijn we eerst een frisse 'pint' gaan drinken in Cafe Leuven.  Een echt Belgisch café waar je heel wat Belgische bieren kan drinken en een aantal specifieke Belgische gerechten kan eten. Het was er gezellig druk.
 Een stad aan het water heeft toch iets apart.... Ik begrijp nu ook waarom Wellington op nr. 4 staat op de lijst van 'steden die je moet gezien hebben' - ik ben alvast blij deze stad te leren kennen.