maandag 24 januari 2011

regen

"It's raining cats and dogs"...  vandaag heeft het de hele dag pijpestelen geregend. Bakken water is er uit de lucht gevallen.  Zelfs de verwarming wat opgezet omdat het zo killig was. Zo zie je maar : het weer kan erg wisselvallig zijn.  Gelukkig is er toch bijna dagelijks een streepje zon te zien.
  Het is weer om lekker gezellig voor een houtkachel te zitten met een glaasje wijn. De Nieuw-Zeelands wijn is trouwens erg lekker.  Vooral de witte wijn valt erg in de smaak maar ook de rode vind ik goed te drinken. Je hoeft geen wijnkenner te zijn om van een glaasje te kunnen genieten.  In Nieuw-Zeeland zijn er heel wat wijnboeren, zowel op het noord- als op het zuideiland.
Deze morgen rond 4u30 is er blijkbaar  een aardbeving geweest in Cook Street, dit is het kanaal tussen het noord- en zuideiland.  Wij hebben er niets van gevoeld.  In Nieuw-Zeeland zijn er bijna dagelijks aardbevingen (ong 15.000 per jaar), vooral kleinere bevingen die diep onder de aardkorst plaatsvinden en die eigenlijk nauwelijks voelbaar zijn. Onder Nieuw-Zeeland liggen gigantische tectonische platen die langs elkaar schuiven. 
 De mensen zijn er hier wel mee bezig.  Al 3 keer werd mij gevraagd of ik de 'earthquake' heb gevoeld .  Er gebeuren constant metingen en deze kan je raadplegen op Geonet.co.nz .  Ik doe dit nu ook regelmatig.  Je weet maar nooit...